Frøy sykler Flandern Rundt også i 2015

Vi stiller med åtte mann og en kvinne på Ronde van Vlaanderen Cyclo.

Flandern rundt og Paris-Roubaix er to av de største rittene på terminlisten i internasjonal sykkelsport. Flandern Rundt er det største årlige idrettsarrangementet i Belgia.

Det er som om man feirer Julekveld, Holmenkollsøndag og 17. Mai samtidig, med 800.000 gale Belgiere som omkranser løypa. Rittet vårt går dagen før proffrittet og vi vil få med oss hele indrefileten av brostein og hellingen (bakker).

Vi har valgt mediumdistansen som er på 133 km og 1600 høydemeter. Miks dette med 50 km med brostein så har du en ide om hva dette er.

Planlegging

Vi reserverte plass ved Flandern rundt 2014

Tips
Flandern Rundt går alltid helgen i uke 14. Paris – Roubaix helgen i uke 15.

Forberedelser
Ved å følge innetreningen til Frøy og egentrening.

Påmelding
Det har blitt litt enklere for utlendinger å kunne melde seg på rittet nå, da organisatoren har opphevet den tidligere grensen for utlendinger til først til mølla prinsippet (16 000 ledige plasser)

Pris
Det er ett annet prisnivå enn i Norge, ved tidlig påmelding 25 Euro = ca. 210 kroner.

Det er enkelt å få fly til Brussel.

Målsetning
Vi skal sykle distansen samlet og sjekke hvorvidt det er mulig å komme opp brosteinsbakkene uten mye stopp. Slutt-tid ca. 5:30. Vi regner med mye trafikk (syklister i løypa).

Så sjekker vi på søndag hvordan det skal gjøres!

Dekkvalg
Vittoria Open Pave 25 mm, med 6 Bar foran og 7 Bar bak + 2 slanger hver.

2014: Kort resyme

Vi ankommer på torsdag og skrur sammen sykler og tar en testtur. Dessverre starter vi ned bakken ved Eikenberg og tenker at dette var vel heftig! Som å få 400 volt inn i håndleddet og samtidig prøve å bremse. Oppover går det heldigvis bedre.

Fredagen brukes til en lengre tur langs kanalen mot Gent og deretter henter vi startnummeret i Ouudenvarde. Her finnes også sykkelmuseet som gir innblikk i rittets 100 års historie.

Dette anbefales! En kuriositet: Det var mulig å sykle på spinningsykkel her som simulerte brostein. Det ristet bra.

Selve rittdagen
Meget godt organisert ifra rittarrangøren. Vi ankommer syklende ifra gården som vi bor på. Startslot er mellom 0700 – 0900.

7 grader ved start og tørt. Belgierne og andre som deltar er her for å gjennomføre, ikke for å slå rekorder. Dette er mulig i bakkene (Hellingen) hvor tiden starter i bunn av bakken og stopper på toppen. Arrangøren har også montert video-opptak slik at du kan se deg selv i alle bakker.

Halvveis i rittet er vi tilbake ved start, der lunch inntas i en gemyttlig tone. Null stress. Dag Otto Lauritzen hilser på oss og vi får tatt en prat og ett par selfies.

Ut på neste sløyfe
Vi kjører etter 6 km rett inn i Koppenberg med 22 % stigning. Ja dette var heftig! Ikke mulig å kjøre helt opp pga. mange i bakken. Deretter følger en rekke brostenspartier og bakker.

Før Oude Kwaremont er det en lang nedoverbakke med brostein, her står ryttere på begge sider og skifte slanger. Flasker og annet ligger strødd. Inn i Kwaremont, seig som bare det.

Opp på toppen ned til venstre langs ned en gangvei, da ser vi en åsrygg som dukker opp på høyre side. Ja dette er Paterberg. Kjører ned til bunn og veien stikker til høyre 90 grader. Ikke mulig å tjene noe fart her. Det ser ut som om bakken stiger rett til himmelen dekket med brostein. Midt i bakken er det ett platå, de fleste har fått nok, de andre fortsetter videre, sakte, sakte … Ferdig med Paterberg er det inn og ut på gangveier og deretter siste etappe på veidekke inn til Ouudenvarde.

Målgang er noen kilometer ifra bykjernen. Vel i mål sykler vi inn til byen for noen forfriskninger. Uten uhell av noe slag.

Søndagen – Proffrittet
Linselus på Direktesending - Kanarienberg

Vi ble guidet av våre verter tidlig på morgenen. Hvor det var smart å sykle for å rekke over flere steder i løypa. Deretter frokost. Ut på sykkelen og ned til Eikenberg, så Kanarienberg og til slutt Taijenberg. Belgiere i ekstase alle steder. Sykkelfest!

Rett tilbake til gården når hovedfeltet har passert. God lunch med finalen på TV.

En meget fin sykkeldag og sykkelferie.

Mvh

Øyvind Danielsen, Erik Kay, Henrik Jenssen, Peder Krohn, Trine Hansen og Geir Aslaksen


Etter rittet i Oudenwarde

Relatert innhold