Frøy Master til Slettestrand 2018

Terrengsyklene har rullet igjen, på fine tørre stier, gjennom deilig terreng, uten tunge piggdekk og gleden over at spinning-syklene er tilbakelagt for 2018 er på topp. Mastersyklistene har tilbragt en langhelg i Slettestrand, og Danmark har gode forhold tidlig på våren for å få testet watten og terpet på teknikken. Og forholdene i år var perfekte!

Alle som er med vet at dette er en god tradisjon. Vi får startet opp tidligere enn vi kan i Oslo i tillegg til at samhold og klubbfølelse kan bygges. Turen er for alle voksne i klubben som har satt seg mål om et ritt eller flere gjennom sesongen, eller bare synes stisykling er veldig gøy. Det er deltakere på alle nivå og alltid noen å dele gleden med.

Første gruppe av ryttere dro nedover onsdag med Superspeed fra Larvik. Turen til Slettestrand fra brygga er en knapp time i bil, hvor vi blir godt mottatt på Slettestrand feriesenter. Noen (en) tok enda en dag fri fra jobb for å rekognosere område for evt. nye overraskelser. Siste ladning folk kom med torsdag kveld, hvor vi samlet ble 16 personer.

Vi bor deilig, fordelt i et stort sommerhus og to leiligheter i feriesenteret. Alle måltider er inkludert, hvor vi bare kan forsyne oss av variert, god og næringsrik mat og setter oss til bords. Eneste belastningen er at vi må rydde etter oss på bordet.

Fellesbilde tur

Sti-nettet knyttet til Slettestrand er helt fantastisk. I år kanskje bedre enn noen gang. Hver eneste lille sving og hump er tilrettelagt, hvor man kan kaste seg gjennom løypene i høy fart eller lav fart etter eget ønske. Gleden er lik for alle uavhengig av nivå. Høyere fart gir større krav til teknikk og presisjon, hvor alle får jobbet seg i ett med sykkelen. Totalt er det 35km med stier fordelt på to områder, Svinkløv og Kollerup.

Totalt ble det for de fleste 7 økter fordelt på teknikk og kapasitet. Ut fra løypenes karakter er det lett å bli ivrig, så halv-hardt er vel det roligste som er mulig å få til når vår-iveren kommer frem. Treningsplanen var ikke spikret for felles gjennomføring, men hver gruppe eller enkeltpersoner satt seg egne mål og utnyttet mulighetene. Harde økter med intervaller ble gjennomført av de med mest konkurransefokus opptil flere dager. Vi hadde teknikk-parken for oss selv fredag ettermiddag, og med instruksjoner fikk alle terpet på både hopp og svingteknikk, noe som viste seg å være nyttig for de siste dagene ute på stiene.

Jonas Crux

Turen kan ikke beskrives uten at Strava nevnes. Hva gjorde vi før Strava? Løypenettet er fulle av segmenter, hvor topp 10 lister eller personlige rekorder kontinuerlig sto på dagens mål liste. Dette gjorde at samtalene både til lunsj og middag ofte dreide seg om prestasjonene i de ulike delene av løypa (eller regelrett skryting).  Av og til litt nedstemt, andre ganger dansende oppstemt.

VIktor svingteknikk

Lørdags-quiz ble igjen en stor suksess, hvor lagene startet dagens andre økt med å sanke poster på sykkel-orientering. Postene var fulle av relevant sykkelfaglig innhold og dannet grunnlaget for en del av spørsmålene på kveldens quiz. Vanlige høylytte forsøk på å få dommer til å tilpasse marginene for feilmargin på svar hjalp som vanlig lite, men skapte topp stemning. Det beste laget vant.

Tusen takk for en fantastisk tur under glimrende forhold og muligheten til å komme ut så tidlig å finne ut hvorfor man elsker terrengsykling. Takk til tur-arrangør Trude. Vi er klare igjen nesteår!

Trippel damehopp