|

Frøy Kids – Sesongen 2015

Frøy Kids er sykkeltrening for barn i alderen 6-12 år. Vår visjon er mange, glade, gode barn på sykkel. Målet for treningen er å lære gleden ved å være fysisk aktivitet, sykkelglede og sykkelferdigheter. Vi mener fellestreninger i trafikken bør vente til man blir ungdom, slik at våre treninger foregår primært på stier i marka.

Vi er delt opp i to hovedgrupper: 6-9 år og 10-12 år. Innad i disse gruppene deler vi opp i undergrupper etter nivå. Dette gjør vi for at alle skal få utfordringer på sitt nivå og dermed mestringsfølelse og sykkelglede. En slik deling gjør også at det blir mere flyt på treningene og dermed mindre venting.

Barna må kunne sykle, håndtere bremser/gir og kunne sykle opp/ned mindre bakker for å begynne på sykkeltreningen. Det er en fordel at barna er så store at de passer på sykkel med 20″ hjul og gir.

Våre treninger er svært populære og vi har vært nødt til å innføre forhåndspåmelding til de begrensede antall plassene som er ledig i 6-9-årsgruppa. Dersom du har et barn som ønsker å begynne på våre treninger må du kontakte oppmannen for å sjekke om det er ledig plass.

Treninger

Alle våre treninger starter og avsluttes på P-plassen på Haraløkka, med noen få unntak som står på treningsplanen. Oppmøtetidspunkt er kl. 17.55. Vi avslutter ca. kl. 19.30.

6-9 åringene trener hver mandag. Vi er delt i 4 undergrupper.

10-12-åringene trener hver mandag og torsdag. Vi er delt i 4 undergrupper.

Jente-prosjekt: for å skape et sosialt miljø blant jentene starter vi i år opp et jente-prosjekt. Ca en gang per måned vil jentene trene sammen i ren jentegruppe istedenfor å følge sine vanlige grupper. Jente-prosjektet i 6-9årsgruppa ledes av Rikke Rokke. I 10-12årsklassen er det svært få jenter slik at de trener med ungdomsjentene på sine jentetreninger. Jenteprosjektet for 10-12 år og ungdomsgruppa ledes av Trude Elde.

Trenere

Trenere 6-9 år:
Hovedtrener: Ketil Laforce
Gruppe 1: Marius Mæhlum, Gunnar Johnsen og Ketil Laforce
Gruppe 2: Cato Tangen og Jon Eeg
Gruppe 3: Tom Ole Løvås, NN og NN
Gruppe 4: Thomas Götz, Ståle Guriby, NN og NN

Trenere 10-12 år:
Hovedtrener: Kari-Ann Ånensen
Gruppe 1: Petter Farstadvoll og Kjell Gunnar Pedersen
Gruppe 2: Jørn Rokke og Hans Georg Foss
Gruppe 3: Ketil Røn og Øyvind Hollup Olsen
Gruppe 4: Dag Norstein og Thomas Fossum

Flere av våre trenere har Trener-1-utdannelse. Vi følger idrettsforbundets barneidrettsbestemmelser og alle våre trenere har politiattest. Vi trenger jevnlig rekruttering av nye trenere, så si fra om du vil være med som trener.

Kontakt

Alle henvendelser rettes til våre oppmenn:
6-9 år: Berit Bakken (froykids6-9@froy.no)
10-12 år: Mette Ekeland (froykids10-12@froy.no)

Sikkerhet

Vi ønsker ikke å miste noen barn i skogen. Av sikkerhetshensyn er vi alltid to voksne per gruppe for barn under 12 år, slik at det er en voksen foran og en bakerst, i tillegg til at vi teller. Dersom man forlater treningen før tiden må man gi beskjed til treneren.

Det er også viktig at sykkelen er i god stand og hjelmen sitter bra på hodet.

Barna er forsikret på treninger og ritt gjennom idrettsforbundets barneidrettsforsikring. Les mer på http://www.idrett.no/tema/barneidrett/idrettsforsikring/Sider/default.aspx

Dersom barnet har sykdommer som f.eks astma, sukkersyke, epilepsi, livstruende allergi (vepsestikk, mat) eller liknende MÅ trenerne få beskjed. Barnet MÅ bære med seg medisin på trening/samlinger og både barnet og trenerne MÅ få opplæring i bruk av medisinen og vite hvor barnet oppbevarer den. Trenerne er ikke medisinsk personell og kan ikke ta noe ansvar for medisinen, men med litt opplæring har vi mye bedre sjanse til å yte nødvendig hjelp ved behov.

Sjekkliste for sykkel
 • Sykkelen har rett størrelse
 • Både bakbrems og forbrems fungerer godt
 • Alle gir fungerer godt
 • Drivverk fungerer godt (kjede og tannhjul er rent, velsmurt og ikke for slitt)
 • Ingen deler som henger og slenger (fjern støtte, låsfeste, skjermer, bagasjebrett, kurv etc)
 • Dekkene er hele og har litt mønster. Passe luft i dekkene.
Sjekkliste for syklist
 • Riktig kledd i forhold til været
 • Hjelm som har riktig størrelse og sitter godt på hodet
 • Sykkelhansker
 • Drikke
 • Nysgjerrighet og lærevillighet
 • Godt humør
Innmelding i klubben

Det du trenger å ordne forgår i to steg:

 1. Formell innmelding i klubben gjøres på froy.no. Trykk på linken «bli medlem» og følg instruksjonene. Etter en tid vil du motta faktura på medlemskontigent.
 2. Treningsavgift er obligatorisk for de som deltar på trening og/eller ritt med barne- og ungdomsgruppene terreng. Betalingsinformasjon sendes på ut hver vår. Nye medlemmer får betalingsinfo på mail.
Sykkelritt

Sykkelritt er veldig moro og vi anbefaler alle barn å delta på ritt. Fra det året man fyller 6 år kan man delta på sykkelritt som UB-cupen, Terrengsykkelrittet, Skullerudrittet, NC rundbane etc såfremt man klarer å håndtere sykkelen selv. Dersom man trenger dyttehjelp må man vente litt.

I UB-cup får alle barn under 9 år medalje på alle ritt, og 10-12 åringene får sammenlagtpremie hvis de har vært med på et visst antall ritt. Barna sykler rundt løypa på egenhånd og vi foreldre står langs løypa og heier. For rittene som foregår på Haraløkka eller Skullerud pleier vi ofte å øve på løypa på treninga. Frøy-teltet er vårt samlingssted på rittene.

Barn i alderen 6-12 år trenger ikke lisens for å delta på sykkelritt da de er dekket av NIF’s barneidrettsforsikring. Lisensen gir imidlertid også forsikringsdekning ved egentrening på sykkel, og kan sånn sett være lurt å bestille. Lisens er gratis i alderen 6-9 år og koster ca 50 kr for 10-12 år.

Påmelding: pga betalingssystemet har vi en egen påmelder som ordner dette. Man må krysse seg

av på en internpåmeldingsliste på web og så fikser påmelderen resten. Dette såfremt:

 • Du er Frøy-medlem og har betalt årets kontingent
 • Du har betalt treningsavgiften
 • Du har overholdt vår interne påmeldingsfrist som er 2 uker før rittet.

Hvis du ikke oppfyller samtlige av kriteriene over må du ordne påmelding og betaling selv.

Klubben dekker startkontigent i følgende ritt:

Det sendes ut en infomail om påmelding til sykkelritt hver vår med bl.a link til internpåmeldingssiden.

Treningssamlinger

Treningssamlinger er en flott anledning til å bli bedre kjent med de andre barna. På samlingene har vi alltid en sosial aktivitet for å skape samhold og vennskap.

6-9-årsgruppa og 10-12-årsgruppa har noen felles treningssamlinger, blant annet en dagssamling på Haraløkka i mai og klubb/familietur til Fagerhøy/Skeikampen i august. 10-12-årsgruppa har noen flere samlinger i tillegg, blant annet en helgesamling på våren og en på høsten. På disse samlingene er det mye gøy og moro, masse flott sykling, vi skal prøve bmx-sykling, spille bowling og bli skikkelig godt kjent

Klubbtøy

Klubbtøy kan kjøpes hos Sørensen sykler på Fyrstikktorget (Helsfyr). I barnegruppene er det ikke krav til å måtte bruke klubbtøy på ritt.

Trivselsregler

Vi legger vekt på at treningene skal være et positivt miljø og har følgende oppfordring til barn og foreldre. Vi skal:

 • Være hyggelige med hverandre, ta alle med
 • Gi positive kommentarer om hverandres sykling og innsats
 • Heie på hverandre! Og som foreldre på ritt heier man på alle barn (uansett klubb) og alle Frøyere uansett alder
Foreldreinnsats/dugnad

Frøys terrenggrupper er foreldredrevet på dugnad. Trenerne legger ned en stor innsats ukentlig i sitt arbeid. På enkelte områder kreves hjelp av hver enkelt barns foreldre:

 • Dugnad på sykkelritt som Frøy arrangerer
 • Holde sykkelen i stand
 • Hjelpe til på trening/treningssamlinger ved behov
Kommunikasjon

Informasjon legges ut på våre sider på froy.no og sendes per mail.