Henriette tatt ut på landslaget

Rett før helgen ble det klart hvem som får representere de norske fargene under landslagets tur til UCI-ritt og dansk sesongåpning i Danmark 18. og 19. april. Frøys Henriette Elvrum Handal er blant de som er tatt ut.

Toppbilde: Henriette Elvrum Handal på treningsleir i Slettestrand. I april er hun tilbake i Danmark – da i norske farger.

Henriette_landslag_1 kopi
Henriette Handal gleder seg til dansk sesongstart 18. og 19. juli og sesongstart i Norge helgen etter,

Landslaget har i år valgt å differensiere i større grad enn tidligere og sender bare rene seniorer (23 og eldre) på World Cup-oppdrag. U-23 og juniorene blir sendt på mer lokale ritt, og dette betyr at flere ryttere får muligheten til å delta på ritt i landslagets regi.

Kjente til uttaket

Henriette Elvrum Handal har visst om uttaket en viss tid, men smiler likevel godt når hun gratuleres med uttaket.

Jo, tusen takk, svarer Henriette, akkurat kommet hjem fra en ukes samling på Slettestrand i Danmark.

Under studietiden på NTG, var det fast opplegg med treningssamling på Mallorca på våren, men nå som hun er ferdig på videregående ordnet hun sin egen treningssamling.

– Da jeg fikk vite at IF Frøy planla treningssamling helgen 21.–23. mars til Danmark sjekket jeg mulighet for å øke antall dager på oppholdet og dro ned i forveien. Dette passet med studiene på Høyskolen på Lillehammer, og jeg fikk derfor mange gode kvalitetsøkter før resten av Frøy-gjengen kom ned på fredag, forteller Henriette.

Mengdeperiode

Henriette forteller at hun i øyeblikket er inne i en periode med mye mengdetrening. Dette fortsetter hun frem til og med påsken, for så å trene mer kapasitet frem til sesongstart med færre treningstimer og mer fokus på intervaller.

For tiden så er det ofte to økter om dagen inkludert mye trening av kjernemuskulatur.

Oval dansk weekend

Landslaget drar til Danmark torsdag kveld slik at de får både fredag og lørdag til å trene i løypen som ligger fem minutter fra Viborg sentrum. Rittet er i år åpningsritt i den danske rundbanecupen, SRAM-ligaen, og er samtidig et UCI kategori 2-ritt.

Dette åpner for at mange nasjoner benytter dette som åpningsritt, hvor Norden og også Tyskland er representert. Så det blir hard konkurranse om plasseringene og UCI-poengene. Landslaget vender snuten nordover først mandag ettermiddag, så det borger for en rolig økt mandag også for å få rittet søndag ut av kroppen.

Kjenner løypa

Henriette deltok i samme ritt i fjor, men da gikk det i juni.

– Løyp er en typisk «jobbeløype» som er veldig småkupert. Du får aldri noe ordentlig hvile, da stiene er raske, med mye svinger på et sandete underlag. Følger du ikke med, er det fort gjort at forhjulet sklir ut, beskriver Henriette.

Selv om hun har kjørt løypa før, er det med en viss spenning hun ser frem til rittet.

– Jeg er alltid spent i forkant av det første rittet for sesongen. Hvor står jeg i forhold til konkurrentene? Har jeg trent bedre og smartere enn de andre, eller har de tatt større steg enn meg?

Norgescup-åpning på Darbu

Fiskum IL arrangerer Norgescup-åpning på Darbu helgen 25–26. april.

– Det er deilig å ha fått gjennomført et ritt i forkant den norske åpningen, så vet man hvor man står og forhåpentligvis fått noen gode tilbakemeldinger, sier Henriette optimistisk. Det skal bli tøft å forsvare sammenlagtseieren fra forrige sesong, men det og NM er sesongens store mål.

Hun gleder seg til å ha med mange fra IF Frøy både på Darbu, men også på resten av rittene i år.

-Det begynner å bli en stor fin gjeng med juniorer og seniorer som sykler aktivt i klubben nå, og vi har det veldig gøy på treninger og samlinger, smiler Henriette, fortsatt med mange artige minner fra samlingen i Danmark friskt i minne.

Flest mulig med

– Darbu er ca. en times kjøring fra Oslo, så jeg håper flest mulig av Frøy-syklistene tar turen.

Selv om det heter Norgescup, er ikke løypene noe mer avansert enn det man møter i UB-Cup. Det er klasser også for de aller yngste, så dette håper jeg flest mulig deltar på, avslutter Henriette.

PS: Visste du at Henriette har sin egen blogg der hun forteller om hva hun driver med på sykkelen? Du kan lese den via lenken til høyre,

Henriette Danmark 4
Frøys landslagsutøver i terreng var en populær treningskamerat og veileder for de andre jentene som var på treningssamling i Slettestrand nylig.

Relatert innhold