Frøy-Bianchi legges ned fra 2016

IF Frøy legger ned sitt kontinentallag Frøy-Bianchi fra og med neste sesong etter fire spennende år i norsk og internasjonal landeveissykling.

Toppbilde: Frøy-Bianchi vant lagkonkurransen i Tour of Taiwan i 20|3. Fra venste Sigurd Nesset, Halvor Tandrevold, Oddbjørn Klomsten Andersen og Morten Renslo Sandvik.

I Frøy har det vært viktig å sikre bredden i klubben. Som det eneste kontinentallaget i Oslo, kunne vi gi et springbrett for unge syklister samtidig som vi kunne beholde lovende syklister fra egen klubb og rekruttere fra andre. Målet med kontinentallaget var å gi unge ryttere en mulighet til å utvikle seg og kjøre på et høyere nivå.

Kontinentallaget startet for fire år siden som Frøy-Trek, med Trek og Foss sykler som sponsorer. De siste tre årene som Frøy Bianchi med Bianchi og Nordic cycling som sponsorer.

Mange internasjonale ritt

Laget har gjennom fire år deltatt i ritt kategorisert som 2hc, 2.1 og 2.2. Frøy Bianchi har deltatt i mange ritt i både inn- og utland f.eks: Sibiu Cycling Tour, Tour of Croatia, Arctic Race of Norway og Tour of Taiwan.

– Hovedgrunnen til av vi legger ned laget er at det gjennom mye arbeid ikke har gitt resultater med tanke på nye sponsorer i Osloregionen. Frøy vil dog være å se i Norgescup i de kommende år da vi fortsetter vår elitesatsning, men ikke som kontinentallag, sier Espen Hillmann, som er leder for landeveiskomiteen i IF Frøy.