Frøy arrangerer Nordisk i Masters 2018

IF Frøy skal arrangere Nordisk mesterskap i Masters i 2018. I august 2017 blir det generalprøve under Sørmarka Masters.

Toppbilde: Fellesstartrittet i Master-NM i 2014 gikk på flotte veier i Follo. Til Sørmarka Masters i 2017 vil traseene bli enda bedre og mer spennende.
Foto © Ola Morken

Nordiskliste kopi
Frøy arrangerte norsk mesterskap for masters i 2014. Nå har klubben påtatt seg nordisk mesterskap i 2018. Bildet er fra NM-tempoen med start og mål på Siggerud.
Foto © Sven Kristian Jørgensen

Det er en stund siden Mastersutvalget i NCF kom med en uformell forespørsel om Frøy kunne tenke seg å stå som arrangør av Nordisk mesterskap i tempo og fellesstart for mastersryttere. Dette mesterskapet går på rundgang mellom de nordiske landene, og i 2018 står Norge for tur.

Norges ledende mastersklubb

Bakgrunnen for ønsket var at Frøy har vært Norges ledende mastersklubb de siste årene, og at vi arrangerte et vellykket NM i 2014.

– Det ligger i strategiplanen som ble vedtatt på sist årsmøte at klubben skal søke om å arrangere Nordisk i 2018, og i vår tok styret det formelle vedtak om å søke. Norges Cykleforbunds styre tildelte mesterskapet til Frøy på sitt desembermøte, forteller leder Jørn Michalsen.

Han har påtatt seg oppgaven som prosjektleder for arrangementet. Planleggingen starter umiddelbart.

Spennende mesterskap

– Vi ønsker å lage et spennende mesterskap som samler mange deltakere både fra Norge, Sverige, Finland og Danmark i krevende løyper. Det er også et mål at mesterskapet skal gi et brukbart økonomisk resultat, fortsetter Michalsen.

Tidspunkt for mesterskapet er ikke bestemt, men det har de siste årene gått i begynnelsen av august. Det vil i så fall si 3 til 5. august 2018.

Sørmarka Masters – neste års kuleste masterhelg.

Som en del av forberedelsene skal Frøy arrangere en masterritthelg med tre ritt 19. og 20. august neste år. Ritthelgen består av temporitt, gateritt og fellesstart over to dager, og vil gå i Follo.

– Vi har fått Sørmarka konferansesenter som samarbeidspartner, og ritthelgen heter derfor Sørmarka Masters. Vi satser på at dette skal bli Norges kuleste mastersarrangement neste år, og vil legge opp til spennende løyper i Follo, sier Jørn Michalsen.

Har du lyst til å bli med?

Arrangementskomiteen for Nordisk 2018 vil også ha ansvaret for Sørmarka Masters i 2017. Kan du tenke deg å bli med i den komiteen, kan du ta kontakt med Jørn via lenke til høyre.

Relatert innhold