Endelig – Norgescupen er i gang

Da var dagen her som mange terrengryttere har ventet på: Norgescupåpning og ordentlig start på sesongen 2014.

Toppbilde: Frøygjengen varmer opp før start i Norgescuprittet i sprint.

Mads
Mads Pettersen, Skage Norstein og Tobias Strøm er tre glade Frøy-ryttere som ser fram til konkurransesesongen.

Arrangøren  Fiskum IL var på lag med værgudene og kunne presentere en tørr og fin løype badet i sol. Fjorårets løype var en bløt affære, så årets løype var langt raskere. Løypa var oppgradert fra i fjor med mange nye tekniske hindre, så ”rockgardens”, ”BMX-kuler” og andre hindre gjorde at løypa både var krevende, men morsom.

19 fra Frøy

 IF Frøy stilte med 19 ryttere med et aldersspenn på nesten 40 år. Halvparten av våre ryttere stilte i K/M 11-12, 13–14 og 15–16 klassen, som ved siden av menn senior og junior, var de klassene med flest deltakere.

Dagens ritt var et temporitt (XCO, Cross Country Time trial), hvor rytterne sykler 1 runde med individuell start. Det er med andre ord full gass fra start og ”Formel-1 øvelsen” for terrengrytterne.

Mange utlendinger

Søndag er det ordinært rundbaneritt (XCO) og dette rittet har også UCI-status. Det betyr at junior- og seniorryttere kan sanke verdifulle internasjonale poeng. Dette medførte at rittet både i dag og i morgen har deltakelse fra mange land.

 Både Sverige og Danmark stiller med mange av sine landslagsutøvere. I tillegg arrangerer Merida Norsk/Svensk treff denne helgen for sine ”Grasroot-ryttere” som medfører at mange av de beste svenske ungdomsrytterne også er representert i dette rittet.

Pallplasser

IF Frøy sikret seg flere pallplasser og gode resultater.

Trude Elde (K30-39) og Mads Pettersen (M Sport 17-39) kunne klatre til det øverste trinnet på pallen. Skage Norstein (M10) og Mariama Jammeh (K45-49) fant veien til det nest øverste trinnet.

Vi gratulerer alle med fine prestasjoner og gleder oss til oppfølgingen i søndagens rundbaneritt!

Trude
Trude Elde vant sin masterklasse i Norgescuprittet i sprint.

Relatert innhold