Det er dejlig å være norsk – i Danmark!

Den danske rundbanecupen ruller videre og også denne gang hadde rittet UCI-status.Mange nordmenn og svensker hadde tatt turen til Næstved på Sjælland for å kjempe om UCI-poengene.

Toppbilde: Henriette på seierspallen i UCI-rittet på Sjælland. Andreplassen betyr klatring på UCI-tabellen.
Foto © Vidar Handal

henriette
Henriette i aksjon i de tekniske partiene i UCI-rittet.
Foto © Vidar Handal

Arrangøren hadde en spektakulær løype å by på, rett på utsiden av Næstved.

Løypa var 5 km lang med hele 180 høydemeter. En åsrygg skulle forseres opp og ned flere ganger. Mellom alle høydemeterene var det lagt inn tekniske hindringer i form av hopp med ”gap”, rockgarden, tømmerstokker og et hopp ved navn ”Colarbone Jump”…..

Løypa var derfor veldig variert og fin, og skilte helt klart rytterne både på teknikk, men ikke minst kapasitet.

Varmt og langt

Et deilig sommervær over hele Skandinavia gjorde at støv og varme ble ekstra utfordringer for rytterene. 27 grader ble målt i skyggen under rittet, så væskeinntak underveis var særdeles viktig.

Ikke minst når de danske arrangørene velger å tøye anbefalte løpstider fra UCI og legge på ytterligere èn runde. Med to timer hardkjør i varmen, blir drikke viktig.

Tok starten

Henriette Elvrum Handal var kvitt forkjølelsen fra forrige ritt i Danmark og ønsket å revansjere resultatet fra sist.

Uten respekt for feltet, tok Henriette teten fra start og førte an rundt på start-loopen.

I den første lange motbakken måtte hun slippe Annika Langvad fra Danmark forbi seg.

Annika kjørte forrige helg VM i terreng maraton i Sør-Afrika og kronet dette med seier og nok en gang regnbuetrøya. Marsjfarten hennes blir for drøy for Henriette, som måtte la den ferske verdensmesteren dra av gårde. Det øvrige seniorfeltet holdt hun bak seg, og økte avstanden gradvis runde for runde. De danske rytterne er gode til å trå watt, men har mye å hente på teknikk i terrenget og fart i tekniske partier.

Mye publikum

Oppaven  ble etter hvert å sikre luken bakover og unngå tekniske uhell for å sikre andreplassen.

På sisterunden var luken såpass stor at det var mulig å få med seg det store publikumsoppmøtet rundt løypa, og spesielt ved de tekniske hindrene ”Rockgarden” og ”Colarbone Jump”.

Her hadde arrangørene rigget til med egen speaker og utsalg av pølser, sodavand og øl. Man var jo i Danmark! Henriette holdt konsentrasjonen helt til mål og kjørte inn til en sterk andreplass.

UCI-poeng og snart NM

Andreplassen i et kategori 2 ritt gir 20 nye poeng til saldoen og vil medføre mange plassers avansement på neste oppdatering av UCI-rankingen.

Henriette går nå inn i en hard treningsperiode, før hun slipper opp og bygger overskudd før NM, som arrangeres 19-20. juli av Gauldal SK i Melhus.

Relatert innhold