|

CX-fest som varmet i høstkulda

Oda LaForce står beskjedent helt til høyre på dette bilder der de premierte kvinnene søndag viser at de har gitt sine premier til tv-aksjonen, men i løypa knuste hun alle begge dager. Katrine Hofstad (nummer to fra venstre) vant også sin klasse.

Norway Cross og Vargcross på Grønmo i helgen ble både en sportslig og arrangementsmessig suksess for IF Frøy.

Sondre Rokke var klar best i Norgescup menn elite lørdag.

Klubbens eliteryttere tok grådig for seg av topplasseringene i Norgescupen for senior. Lørdag gikk både Oda LaForce og Sondre Rokke helt til topps i sine klasser. Søndag var igjen Oda klart best. I seniorklassen syklet Martin Farstadvoll inn til sølv, mens Sondre tok bronse.

Også i Masters var det mange gode resultater, med seire til Thomas Færgestad, Jonas Nermoen, Dagfinn Bang-Johansen og Katrine Hofstad. Vi nevner også seier til Martin Slåtsveen Bringsjord i menn 13-14 lørdag.

Norgescupen i sykkelkross i regi av IF Frøy var flyttet fra Ekeberg til Grønmo – hvor CX-entusiastene i klubben har lagt ned mye arbeid for å skape flotte traseer. De fikk da også en solid dose velfortjent ros fra fornøyde deltakere. CX-festen varmet i høstkulda.

Lørdag var det påmeldt 192 deltakere, og det er 50 prosent økning av deltakerantallet fra i fjor. Æren for det må gis til målrettet og omfattende promotering av rittet i sosiale kanaler, samt invitasjoner til åpne treninger før rittet.

Birk Sæther Småkasin var en av mange Frøy-ungdommer som var i aksjon på Grønmo. Foto: Thomas Haug– Mange testet løypene på forhånd, og fikk oppleve hvor fine og trygge de er, sier Jonas Nermoen, en av de som har jobbet mest med å få i stand sykkelkross på Grønmo.

IF Frøy ønsker å bruke området til flere sykkelaktiviteter framover, og vi ta initiativ overfor kommunen for å få til det. Området er stort – med plass til mange idretter i tillegg til ordinær friluftsaktivitet.

I tillegg til sykkelkross håper vi blant annet å få lagt traseer for landeveissykling for barn og unge på Grønmo. Her kan de utvikle seg i denne grenen i helt trafikkfrie og trygge omgivelser. Traseene kan også brukes til rulleski og trening for funksjonshemmede, sier daglig leder Jørn Michalsen.

Mange bidro til å lage en flott sykkelkrosshelg i skikkelig høstvær på Grønmo. CX-gjengen som har lagt ned en fantastisk innsats før, under og etter rittene kan ikke roses nok – og er alt i gang med å planlegge å gjøre det enda bedre i 2024.

Det snødde lørdag, men det ga skikkelig CX-stemning. Foto: Ottar Sjursen

Men også vaktene som var ganske forfrosne etter seks timer i løypene må trekkes fram. Ekstra moro er det når deltakere også gir flotte tilbakemeldinger til våre vakter. Som denne:

Takk for et flott arrangement! Prikken over den berømte i’en må sies å være løypevaktene deres. God stemning og alltid et smil på lur!

Tusen takk, alle sammen.

Takk også til alle premievinnerne søndag som med et smil tok imot diplomet som viser at deres sykling ga et bidrar til TV-aksjonen og Redd Barna. De hjalp dermed barn som virkelig trenger det.

IF Frøy la til tilsvarende beløp – og juryleder Lars Gaarder ga hele sitt honorar til aksjonen. Imponerende av ham!

Edvald Bang-Johansen syklet først i 13-14årsklassen lørdag – før han tok jobben som fotografer.
Inkludert var dette flotte bildet som viser flere sider av sykkelkrossrittet.