Årsrapport 2016 gruppe 2 tur landevei

Før sesongen 2016 undersøkte vi om det var tilstrekkelig interesse for at gruppe 2 skulle stille med lag på Den Store Styrkeprøven Trondheim–Oslo. Det viste seg at det ikke var tilstrekkelig interesse slik at årets hovedmål ble Lillehammer–Oslo.

Flere ryttere startet ute sesongen med tur til Mallorca sammen med andre Frøy-ryttere.

Fra slutten av mars kom utetreningene i gang og gjennom hele sesongen er det stor deltakelse.

Det blir syklet mye intervallbasert trening og teknikktrening på tirsdag og torsdager, bakketrening på lørdager, mens det på søndager blir rolige langturer.

Sesongens første ritt for mange er tradisjonsrike og det kortreiste rittet Enebakk Rundt. Det stilte mange til start, og vi fikk en god start i det dårlige været. Dessverre ble det en velt halvveis som medførte at det ble en stopp. Med unntak av to syklister fortsatte laget og kom i mål på en godkjent prestasjon tatt i betraktning velten og forholdene.

Selv om det ikke ble noe felles Trondheim–Oslo satsing på gruppe 2, var det likevel noen ryttere som var med på et sammensatt lag for Trondheim–Oslo.

13 ryttere sto klar på Swixbygget på Lillehammer–Oslo og planen var å kjøre sammen med et Rogalandslag. Dessverre ble de borte med en gang, og vi måtte selv gjøre all jobben. Selv om vi gjerne skulle vært flere var det en bra prestasjon som ble gjort frem til målgangen i Valhall.

For å kunne være med gruppe 2 fordrer det en del øving og trening, men det viktigste er at vi skal ha det gøy på sykkel.

Steinar Rød Nilsen og Geir Westgaard,,
gruppeledere