Årsberetning Terreng elite 2016

Med økte budsjetter for 2016-sesongen, lå alt til rette for å bygge videre på resultatene fra 2015.

Toppbilde: Martine Opsahl sikret seg NM-bronse i sykkelkross i Skien søndag. Mandag fikk hun vandrepokalen for årets beste sportslige prestasjon under klubbkvelden
Foto © Ola Morken

Sesongen startet med gode treningsopphold, men også i denne sesongen ble flere ryttere satt ut hele eller deler av sesongen på grunn av skader. Sportslig høydepunkt var Martine Opsahl sin bronse under NM Syklekross.

Tyrkia og Danmark

Uke 8 dro hele gruppa til Tyrkia og fikk mange fine treningsdager på sykkelen. Det ble kjørt både mengde på grus/asfalt og intervaller i terrenget. Vi fant arenaen hvor det arrangeres UCI-ritt hver høst og fikk virkelig testet tyrkisk terreng.

To økter hver dag og bofellesskap i en stor leilighet gjorde at vi kom hjem med styrket form og samhold.

Medio april ble benyttet til en kompakt 4-dagers treningsleir i kombinasjon med deltagelse i SRAM-ligaen ritt nr 1 (Dansk Cup med UCI-kategorisering).

Alle stilte på start med relativt tunge bein etter mange harde økter, så resultatene i rittet var ikke all verden og de fleste endte med DNF etter problemer teknisk eller med kropp.

Medio mai skulle Henriette Elvrum Handal kjøre UCI-rittene i Næstved (DK) og Vårgårda (S). Uhell i det første rittet endte med brudd i håndleddet, og resten av sesongen røyk.

Norgescup

Frøy Elite har vært representert på alle NC-ritt i år. Miriam Sivertsen og Andrè Johansen sanket jevnt og trutt poeng og endte totalt på hhv 5. plass og 17. plass i senior. (13. plass for Andrè i U23).

Beste resultat ble Martine sin seier i K-junior i sprint under Festningsrittet i Trondheim.

På grunn av skader og manglende resultater i NC, ble planlagt deltagelse i utvalgte nordiske ritt ikke gjennomført.

Planer for 2017

I 2017 vil gruppa bestå av junior- og seniorryttere som satser hardt inn mot NC og NM. I tillegg vil det også gis et tilbud til de av 15-16 åringene som satser hardt og målrettet, og som hevder seg godt i sin klasse.

Vi ser fram til sesongen 2017, og satser på at alle utøverene i større grad holder seg skadefrie gjennom sesongen.

Vidar Handal,
leder terreng

Hele laget samlet etter bakkeintervaller. Fra venstre Celine Solheim, Henriette Handal, Miriam Sivertsen, Mads Pettersen, André Johansen og Maria Dammen.