Årsberetning Masters landevei 2016

Mastergruppa til Frøy har de siste årene gang på gang markert seg som den beste Masterklubben i Norge. Målet for sesongen var å fortsatt være den beste Masterklubben i landet samt dra på turer og kjøre ritt andre steder i landet.

Toppbilde: Trine Hansen og Wenche Madsen Eriksson sitter godt i det sterke kvinnefeltet under NM for masters landevei. Det endte med gull for Trine og bronse for Wenche i sine respektive klasser,

Mastersgruppa har trent bra og seriøst etter “Comp-oppsettet”, det har vært jevnt med ryttere på trening. Det er hyggelig å se at selv etter sommeren er deltakelsen på treningene stor og at det også i løpet av vinteren er masterryttere som trener ute sammen.

Det har nok en gang vært en sesong med mange gode individuelle prestasjoner.

Suveren i Mastercupen

IF Frøy vant Masterscupen sammenlagt i år også, med overlegen margin. Frøy fikk med seg hele 71 920 poeng, nesten 25000 poeng mer enn 2. plass på listen (SK Rye).

Individuelle resultater Mastercupen:

K50-54 1 Trine Hansen, 2 Ann-Kristin Tøftum
K65-69 1 Sidsel Grøndalen
M30-34 1 Thomas Jansen
M50-54 2 Terje Hullstein
M55-59 3 Jan Bodin
M70-74 3 Terje Øderud

Master-NM

I år var Masters-NM nesten på hjemmebane, Torshov Sykkelklubb arrangerte NM på Nesodden. Det var tøffe og kuperte løyper både på tempo og fellesstart. Det var ikke noe hinder for at Frøy skulle markere seg her også.

NM-resultater tempo:
Gull: Thomas Jansen, Jan Bodin, Sidsel Grøndalen, Wenche Elizabeth Eriksson
Sølv: Steinar Forsmo
Bronse: Ann Kristin Tøftum

NM-resultater fellesstart:
Gull: Trine Hansen, Sissel Grøndalen>
Bronse: Wenche Elizabeth Eriksson

Tur til Tour de Hallingdal
tourdehallingdal
Denne gjengen er klar for siste etappe av Tour de Hallingdal.

Årets store fellestur ble i år lagt til Gol og Tour de Hallingdal. I år var touren utvidet til at alle etappene var tellende som masterritt. Selv om touren går første helgen i juli og treffer ferien til mange så var det god deltakelse. Vi leide hytte på Golsfjellet og fikk noen kjempeflotte dager sammen med sykling og frisk fjelluft.

Frøy markerte seg som en av de største klubbene i feltet og satte sitt preg. I tillegg fikk vi en etappeseier ved hjelp av godt lagsamarbeid, taktikk og en kjempe prestasjon av Thomas Jansen.

Vi anbefaler alle å bli med på turene til mastergruppen!

Nordisk mesterskap

Nordisk Mesterskap Masters ble arrangert 6.-7. august i Sunne, 50 km nord for Karlstad. Det ble en liten delegasjon som dro dit og Frøy markerte seg også i Norden.

Nordisk Mesterskap resultater tempo:

Sølv: Sidsel Grøndalen, Thomas Jansen
Bronse: Wenche Elizabeth Eriksson

Nordisk resultater Fellesstart

Bronse: Sissel Grøndalen

Mål for 2017

Mål for 2017 sesongen er å fortsatte med gode resultater i mastercupen, dra på fellesturer samt beholde det gode treningsmiljøet og ikke minst få enda flere i Frøy til å delta på masterritt.

Jan Bodin og Bjørn Ole Langø

Kontaktpersoner masters landevei