|

Allsidig aktivitet i alle grener denne helgen

IF Frøy er en stor klubb med mange typer aktiviteter. Sist helg er et godt eksempel på hva klubben skal være.

Graveltur til Som var en av mange aktiviteter med frøyere denne helgen.

Olav (3) tok hoppene i fin stil under Friluftslivets dag.

I løpet av lørdag og søndag hadde vi deltakere i internasjonale ritt, to Norgesmesterskap, enduroritt, og turritt på landeveien. I tillegg var det treningsturer på landevei og i gravel – og vi var med å skape god stemning for de aller minste. Her var det topp, bredde, tur, barneaktiviteter. Kort sagt en imponerende bredde.

Her er en kort oversikt:

Sondre Rokke og   Martin Farstadvoll stilte på start i U23-klassen i verdenscupen i Les Portes du Soleil i Frankrike. Verdenscup er høystene nivå for terrengsykling, og nivået er meget høyt i Europa. En utfordring er at du må ha mange UCI-poeng for å få gunstige startposisjoner.

Sondre Rokke under helgens verdenscupritt

Sondre kjørte ev veldig god kortbane, og ble nummer han. Det ga han tredje rett i rundbanestarten. Han kjørte jevne runder og lå lenge rundt 30-35, falt noen plasser på nest siste runde, men havnet på en god 40-plass i mål. Han var godt fornøyd med verdenscupdebuten i XCC og XCO-

Martin hadde er litt vanskelig utgangspunkt med startnummer 75. Han kjørte seg nesten opp til Sondre, men det kostet nok litt mye og skled sakte litt bakover igjen, og endte som nummer 57.

Måtte jo prøve som han sier, men på en dag uten det lille ekstra og i en veldig tung løype ble det sånn passe – på terskel.

Aksel La Force (nummer to fra høyre syklet på Regions Øst sitt lag i Sveits.

Aksel LaForce kjørte på Region Østs lag GP Rüebliland i Sveits.

Dette er et fireetappers ritt for juniorer. Han lå likt med teten etter tre etapper med beste plassering nummer 26 på 3. etappe. Aksel var da sammenlagt nummer seks av førsteårsjuniorene.

Han fikk det litt tøft på søndagens etappe som var hard med over  10 mil og ca. 2300 høydemeter.

Aksel ble sammenlagt nr. 46 av 86 som fullførte, ca 10 min bak vinner. Han var beste norske rytter.

Marion Nilsen tok to NM-gull i bane.

Marion Nilsen deltok i NM utendørs bane i Stjørdal. Hun var suveren i sin klasse både på 500 meter og 2000 meter, og sikret seg trøye og NM-gull på begge distanser. Det lover godt før rittene i Asker starter om få måneder.

Jonas Nermoen, Thomas Færgestad og Ottar Andre Sjursen var tre av seks deltakere i NM i maraton i Eiker. De sikret seg henholdsvis gull, sølv og bronse i sine klasser.

Mathilde Bengtson var en av seks frøyere som deltok i turrittet Kråketråkken., somgår fra Rygge kirke opg rundt Larkollen i Moss kommune.

Hun var raskeste kvinne. Martin Eisold kom inn som nummer tre i klasse menn 17-29 år.

NM-gull i maraton til Jonas Nermoen og bronse til Ottar Sjursen.

14 frøyere var med i ungdoms-enduro i Varingskollen Nittedal denne helgen. Lørdag var det trening og søndag ritt. Hele gjengen fikk dermed mange timer på sykkel og var godt slitne etterpå. Enduro er en gren der man sykler transportetapper opp og fartsetapper nedover. Denne disiplinen er kjent for å teste syklistenes ferdigheter, utholdenhet og strategi, og den foregår vanligvis i fjellterreng eller i kupert terreng med variert underlag.. Den blir stadig mer populær i Norge.

Nivået i Norge har blitt veldig høyt innenfor ‘Gravity’ sykling, og det er vanskelig å heve seg, spesielt i 15-16 år klasse. Her er Rye og Nittedal suveren, men IF Frøy har en god gjeng i 10-12år som kommer opp!

Vi fortsetter å trene, og prøver å bli med på flere ritt framover!

Pokalene for sammenlagtdeltakelse er populære under Kalas Cup-avslutningen.

Mange andre unge frøyere avsluttet en lang Kalas Cup-sesong på Langsetløkka, der SK Rye stod for det tradisjonelle avslutningsrittet. Kalas Cup er et flott tilbud for rekrutter. Det gir sykkelglede og vennskap. For noen er det også starten på en god karriere som syklist i terrenget eller i andre grener.

De yngste fra klubben koste seg sammen med sykkelvenner fra IF Frøy og fra andre klubber. Mange av dem ser fram til sesongstart neste vår

I tillegg til alle som var med i ritt i mange grener, var det som vanlig treningsturer på landevei. Denne søndagen, med John Henry Rosseland som primus motor.

Han legger opp til flere turer utover høsten, så det er bare å slenge seg med.

Full fart i enduro.

Sist, men ikke minst: IF Frøy var til stede under Friluftlivets dag i regi av Skiforeningen. Hundrevis av barn – de fleste i barnehagealder – syklet løypa som var lagt opp, Mange utfordret også seg selv i klubbens medbrakte hopp. IF Frøy bidro til aktivitetet i nærmiljøet, markerte klubben og skaffet kanskje noen fremtidige medlemmer.

Det begynner å gå mot høst, men det er fortsatt både konkurranser (for eksempel avslutning av Norgescup terreng i Halden kommenede helg) og fine muligheter til flotte treningsturer. Og om ikke lenger starter både elsykkelsesongen, trening innendørs på Skullerud – og ikke minst flotte treningsforhold når velodromen åpner om få måneder. Så her er det bare å avsluttet sykkelsesongen 2023 med stil – og trå til inn i 2024.

Mathilde Bengtson var raskeste kvinne i Kråketråkken i Rygge. Hun var blid både før og etter rittet. Foto: Jessica Jansson Rambleth/Moss Avis