|

Aksel klar for Paris-Roubaix

Paris-Roubaix kalles “Helvetet i Nord”. En av årsakene er brosteinpartiene, som også juniorsyklistene skal gjennom.

Aksel LaForce sine gode resultater på landevei den siste tiden er lagt merke til. Nå er han tatt ut til å sykle Paris-Roubaix Juniors søndag 7. april.

Aksel LaForce drar bruddet under andre ritt i Tre dage i Nord.

– Jeg er superklar, sier IF Frøysyklisten, som gleder seg stort til kraftanstrengelsen i det som i sykkelverdenen kalles “Helvetet i nord”.

Dette rittet er som navnet sier juniorutgaven av det klassiske monumentet Paris- Roubaix. Juniorene starter i Lecelles nord i Frankrike og sykler 111 kilometer før målgang i Roubaix. Også de yngste deltakerne får sin solide dose med brostein og klatringer.

Blant gode prestasjoner i vår var tredjeplassen under ritt nummer to i Tre dage i Nord på Jylland i påsken. På bildet til høyre drar Aksel bruddet som gikk inn til mål. Bakerste mann i feltet vant den etappen.

Landslagsjef for junior Kai Lexberg var blant de som merket seg god kjøring i Danmark.

Oda LaForce hadde ledertrøya etter to av tre dager i Tred dgae i Nord.

– Vi vet at Aksel har lyst til å kjøre mer landevei, og vi hadde han på test for en stund siden. Han manglet noen resultater til å kvalifisere til det første uttaket. Men så dukke det opp en ledig plass, og Aksel viste under Tre dage i Nord at han har potensial. Det skal bli spennende å se han i en knallsterkt felt i Frankrike, sier Lexberg

Flere frøyere deltok i etapperittet i Danmark. Sterkest prestasjon stod Oda LaForce for i kvinner senior. Sammenlagt ble hun nummer fire, etter å ha ledet etter to etapper.  Siste dag var det mye taktisk kjøring blant lag lag med mange ryttere, og da ble Oda satt litt sjakk matt. Hun fikk likevel vist at hun holde høy klasse også på landeveien.

IF Frøy hadde gledelig mange syklister med i etapperittet i Danmark. I U19 (junior) syklet også Borgar Mæland og Kristian Heggelund Dahl.

Andre deltakere fra IF Frøy var Mathilde Synnøve Bengtson i damer, Martin Bringsjord og Torgrim Mæland i M 15, Yoel Medhaine og Christopher Henriksson og Martin Eisold i senior.