Aksel (15) inn på legende-liste

Toppbilde: Aksel LaForce vant klassen menn 15-16 år, og den gjeveste klubbmestertittelen for hele IF Frøy i 2021.
Foto © Tobias Strøm

Listen over klubbmestre fra 1991 består av mange Frøy-legender. Nå har 15 år gamle Aksel LaForce meldt seg inn i det eksklusive selskapet.

Aksel-portrettt
Aksel LaForce var fornøyd med raskeste tid totalt under terrengmesterskapet.
Foto © Petter Farstadvoll
Vandreplankett
Dette er vandreplanketten til IF Frøys klubbmester. Bronsesyklisten ser ut til å være ute på trening.


Klubbmesteren sammenlagt går til vinneren i den klassen som har flest deltakere. I år var det menn 15-16 år, der Aksel LaForce vant – med seiere i terreng og tempo og andreplass i fellestart.

Evigsyklende

Vinneren får æren av å ta vare på den evigsyklende bronserytteren med plakett oppsatt av Oslo Sykkel Service As i 1991. Lorentz Tanner var første vinner. Siden har andre Frøy-legender som Fred Magne Hval (tre ganger), Aslak Johansen – nå Mørstad – (fire ganger), Magnus Børressen (tre ganger), Phan Åge Haugård (to ganger) og Andre Johansen (fire ganger) vært blant seierherrene.

Nevnes må det også at Henrik Farstadvoll vant sammenlagt i 2018 – da han var like gammel som Aksel er nå.

Erle_terreng_1_2
Erle Pedersen syklet alle tre distansene – og ble belønnet med klubbmestertittel sammenlagt i kvinner 13-14 år.
Foto © Tobias Strøm
Raskest i terrenget

At 15-åringen vant sammenlagt er fullt fortjent. Terrengsyklisten var raskest av alle i sin spesialdistanse – inkludert alle seniorklassen. Det kvalifiserer uten tvil til å sikre seg den gjeveste klubbmestertittelen.

Den klassen ble forøvrig vunnet sammenlagt av Jonas Nermoen. Han ble imidlertid snytt for den store klubbmestertittelen fordi for få seniorer syklet alle tre rittene.

Flott av Erle

Vi gratulerer også Erle Pedersen med flott innsats og sammenlagtseier i klassen kvinner 13-14 år, og Christian Brembo Andersen med seier sammenlagt i samme klasse for menn

Vi takker alle deltakerne for deltakelse i klubbmesterskapene. De har alltid hatt høy prestisje, men har de siste årene vært vanskelig å plassere i en tett terminliste.

Konseptet vurderes

Klubben vil i høst se på hvordan rittene kan gjøres enda mer attraktive, og ikke minst vurdere hvordan vi kan få flere til å delta i alle disiplinene. Det inkluderer å se på konseptet og vurdere traseer for løyper. Medlemmene vil bli trukket inn i det arbeidet.

Alle resultatlister og listen over sammenlagtvinnere de siste 30 årene finnes via lenken til høyre.

KM_terreng_7
Jonas Nermoen ble beste senior totalt, men ble snytt for den store klubbmestertittelen.
Foto © Tobias Strøm

Relatert innhold