Wenche og Sidsel tok gull i Masters-Nordisk

Wenche Madsen Eriksson og Sidsel Grøndalen sikret seg begge gull under fellesstarten i Nordisk mesterskap landevei Masters i Sandefjord søndag. Mange andre Frøy-ryttere hadde også en god dag.

Toppbilde: Wenche Madsen Eriksson (til venstre) og Sidsel Grøndalen kunne feire gull i fellesstarten i Nordisk landevei Masters søndag.
Foto © Jørn Michalsen

wenche_pall_nordisk
Wenche Madsen Eriksson øverst på seierspallen etter fellesstarten i Nordisk. Til venstre den svenske sølvvinneren Anette Hedström og til høyre bronsevinner Marion Nilsen fra Norge.
Foto © Jørn Michalsen

Alle de fire kvinneklassene startet samtidig i mesterskapet, og det var derfor et solid og ikke minst godt felt som rullet ut klokken 09.20. Hovedfeltet kjørte med høy hastighet, og kom samlet til mål. Det bestod av ryttere fra klassene K 30-39, K 40-49 – og Wenche fra klassen K 50-59.

Alle de andre rytterne i Wenches aldersklasse hadde falt av – og dermed ble hun en suveren nordisk mester. Hun var 6.26 foran sølvvinneren og 10.47 foran bronsemedaljøren.

Hang med yngre ryttere

– Ut fra startnumrene trodde jeg at jeg var alene i min klasse i hovedfeltet, men var ikke sikker. Jeg er veldig fornøyd med mestertittelen –  og ikke minst med at jeg klarte å henge med de sterke, yngre rytterne hele veien, forteller Wenche.

Hun takker også klubbvenninne Trine Hansen for god hjelp underveis, ikke minst for å tette lukene som av og til oppstod.

– Hadde det gøy

I hovedfeltet blant kvinnene satt også Siri Hildonen og Trine Hansen, som endte som henholdsvis nummer åtte og 13 i klassen K 40-49. De 13 første i denne klassen kom i mål innenfor en tidsdifferanse på fire sekunder.

– Jeg hadde en gøy dag på sykkelen, og  er fornøyd med innsatsen. Jeg forsøkte med et rykk i den siste bakken, men lyktes ikke, og hadde ikke mer å gi i spurten, oppsummerte Siri Hildonen.

Uoffisielt for Sidsel

Også Sidsel Grøndalen i klassen K 60-69 kunne klatre øverst på seierspallen. Hun ble riktignok bare uoffisiell nordisk mester på grunn av beskjeden deltakelse i klassen, men fikk likevel både gullmedalje og nasjonalsang avspilt.  Hun var for øvrig ni år eldre enn nest yngste kvinne i mesterskape.

I den yngste herreklassen gikk Thomas Liebe i et tidlig tomannsbrudd, og hadde en ledelse på nesten to minutter halvveis i rittet.  Den ble imidlertid spist opp, og Thomas kom i mål med hovedfeltet.

Terje i brudd i siste runde

Brudd var også Terje Hullstein med i i klassen M 50-54, og det på siste runde. Han og de andre i bruddet gikk imidlertid tom for krefter, og Terje kom dermed inn et stykke etter hovedfeltet. Han hadde likevel en god dag, og var fornøyd med innsatsen.

Det samme var lørdagens sølvvinner fra tempoen – Jan Bodin. Han satt i det store hovedfeltet som kom samlet inn til mål i klassen M 55-59, men hadde ikke krefter i spurten, og endte som nummer 13.

– Hjem for å trene mer, var hans oppsummering etter fellesstarten.

frøyere_nordisk
Frøy-Masterene hadde en hyggelig helg under Nordisk i Sandefjord, Fra venstre Terje Hullstein, Siri Hildonen, Trine Hansen og Cris Becker (delvis skjult).
Foto © Jørn Michalsen