|

Velkommen til et spennende IF Frøy-år i 2024!

Henrik Fladhus Andersen (809) og Sigurd Høydahl Henjum (807) i aksjon under Oslo Terrengsykkelfestival i fjor.
Foto: Håvard Solerød

Styret i IF Frøy ønsker alle klubbens medlemmer et godt nytt sykkelår.

Vi går inn i 2024 med forskjellige ønsker håp og ambisjoner, fra å konkurrere i verdenstoppen til bare å kose oss på sykkelen sammen med gode venner. I IF Frøy skal det være plass til alle.

Denne nyttårshilsenen går til alle medlemmer – fra de minste på seks år til eldstemann på 85. Vi er spesielt stolt over å ha en stor barnegruppe. For dere som er med i Frøy Kids håper vi at klubben i 2024 skal bli enda bedre til å legge til rette, slik at dere skal kunne ha det moro, utvikle sykkelferdighetene og ha glede av gode kameratskap. Klubben håper å vise dere at det er trygt og gøy å delta på ritt. Men vil du bare trene på sti er det også helt i orden.

Til alle andre medlemmer håper vi dere heier på klubbens yngste når dere ser de på ritt eller trening. Det skaper klubbfølelse for alle.

2024 blir et spennende år for hele klubben. Aktiviteten er større enn noen gang – og på stadig flere områder. Vi har store grupper i terrenget og på landeveien – både aktive utøvere og tursykliset. Nå øker aktiviteten både i utfor, enduro, sykkelkross og gravel. Mange har også tatt akkreditering for å sykle på den nye velodromen i Asker – og vi oppfordrer flere til å gjøre det samme. Vi minner også om muligheten til å prøve klubbtøy hos Sørensen Sport på Skullerud alt 11. januar.

På arrangementsiden er vi fortsatt størst i Norge, noe som passer med at vi har flest medlemmer. Vi skal arrangere både NM, Norgescup og Jokerritt. En oversikt over rittene kommer snart. Vi minner om at vi trenger hjelp fra våre medlemmer til å arrangere. De som får støtte fra klubben av en eller annen art er forpliktet til å bidra på ett arrangement.

Som et stort idrettslag er vi også engasjert på mange felter i samfunnet rundt seg. Det gjelder norsk sykkelsport, idretten i Oslo, og i lokalmiljøet. Det handler ikke minst om å legge til rette for at vi og andre kan utøve sykkelsporten. For eksempel fikk IF Frøy i høst en henvendelse fra Bymiljøetaten om vi vil være med for å etablere et lokalanlegg for utfor i Leirskallen. Det takket vi selvsagt ja til. Vi vet at mange sykkelklubber og andreidrettslag sliter, også i vårt nærområde. IF Frøy er heldigere stilt enn de fleste.

I 2024 utløper også klubbens strategiplan. Det betyr at vi skal utarbeide en ny – med involvering av medlemmene. Den skal løpe til 2028 – det året vi kan feire hundre år.

Nåværende strategiplan innledes med at IF Frøy skal være en «ledende, åpen, ansvarlig og inkluderende sykkelklubb som gir sportslig utvikling. Det forplikter de som leder klubben, og alle medlemmene. Ta vare på dine klubbkamerater og andre konkurrenter. Husk å hils på hverandre, og husk å opptre ansvarlig på sykkelen. Ta hensyn til andre trafikanter på veien og i marka, følg trafikkreglene og bruk lys når det er nødvendig.

Gjør vi det, er vi sikker på at 2024 blir et flott IF Frøy-år!

Sportslig hilsen
Styret i IF Frøy