Ungdommen gledet i fellesstart-KM

Fem jenter i klassene fra 13-14 år og opp til junior og ni gutter i de samme klassene var blant det som gledet mest under klubbmesterskapet i fellesstart torsdag kveld. Desto mer skuffende var det at ingen av klubbens mange gode seniorkvinner stilte til start.

Toppbilde: Flotte Frøy-ungdommer etter fellesstarten. Fra venstre Henriette Götz, Adrian Myhrvold, Tobias Strøm, Maria Victoria Dammen, Celine Solheim, Sebastian Dietrich og Ragne Norstein.
Foto © Jørn Michalsen

KM_3
Lars Petter Ernø leder an i gruppen som nøyde seg med en runde.

Det er lenge siden så mange ungdommer stilte på startstreken i fellesstarten. Mange av disse har syklet i terrenggruppene og tester nå ut landeveissykling.

For enkelte var dette første landeveisritt, og det var dyktig slitne, men veldig glade gutter og jenter som var å se i målområdet.

Senior og junior i spurtduell

I fellesstarten som syklet to runder endte det hele opp i en spurtduell mellom junioren Sebastian Kiese og senioren Petter Zahl Marken. De to stakk fra hovedfeltet rett etter vending i rundkjøringen ved Vik i Enebakk på sisterunden, og holdt helt inn.

I spurten var senior Petter den sterkeste, og han kom inn som raskeste herre. Imponerende kjøring også av junior Sebastian, som vant sin klasse suverent.

KM_4
Glenn Svendsen kommer med en tommel opp for muligheten til å sykle en runde i klubbmesterskapet.
Foto © Jørn Michalsen
Dagfinn alene inn til andreplass

Nummer to i seniorklassen ble Dagfinn Bang-Johansen, som kjørte alene inn til mål. Phan Åge Haugård vant seniorspurten i hovedfeltet, og ble nummer tre. Hovedfeltet var stort, og mange kom inn på nesten samme tid.

Allan spurtvant

Raskest av alle i spurten i hovedfeltet var imidlertid Allan Dahl Johansson i 15-16-årsklassen. Han kom klart foran i mål og vant klassen. Det er verdt å merke seg at de tre deltakerne i M15-16 kom inn med en margin på fire sekunder.

Nytt av året var at alle kvinner og menn som ønsket det, kunne sykle en runde.

Det ble ingen suksess blant kvinnene, for ingen stilte til start, hvilket er skuffende. Dette betyr at det ikke vil bli kåret en klubbmester totalt for kvinner i år.

KM_liste
Henriette Götz, Ragne Norstein og Adrian Myhrvold i 13-14års-klassene kjørte samlet inn til avkjøringen mot Siggerud ved Sværsvann.
Populært blant gutta

Blant herrene var det imidlertid flere som nøyde seg med en runde, og som var veldig fornøyd med det.

Ordningen bidrar til at klubbmesterskapet blir et ritt også for de som ikke er blant de raskeste, og det var meningen med endringen. Mange likte å kunne sykle med ryttere som holdt omtrent samme fart, så ordningen med differensierte lengder er nok kommer for å bli.

Samme tid

Håkon Dreyer og Hans-Ivar Aalerud kom inn på samme tid, med Håkon først i mål.

Som vanlig ble klubbmesterskapet også i fellesstart en trivelig kveld, med god idrett og hyggelig prat. Selv om det er et enkelt arrangement, viste det bredden i landeveisgruppene i Frøy

KM_5
Hyggelig passiar mellom deltakere og funksjonærer i målområdet. Ser du godt etter, skimter du kanskje to ferske verdensmestre. I Frøy er veien kort fra gullfeiring i Slovenia til dugnadsjobbing på Siggerud.
Foto © Jørn Michalsen
Husk tempo 9. september

Siste del av klubbmesterskapet avvikles tirsdag 9. september.

Da går tempoen, med start fra Tusenfryd og målgang i Hvervenbukta. Første start er 18.00. Vi håper på god deltakelse også i dette rittet – det gjelder ikke minst de som kan sikre seg gode plasseringer i klubbmesterskapet.

I seniorklassene har for eksempel Sindre Haugsvær tre plasspoeng bedre enn tempospesialisten Phan Åge Haugård. Det betyr at Sindre er garantert klubbmestertittelen om han blir nummer tre eller bedre i temporittet.

Sjekk resultatene

Foreløpige resultater og stillingen sammenlagt i klubbmesterskapet finnes via lenke til høyre. Der kan du også melde feil om du oppdager noen.

KM_2
Sebastian Kiese (til venstre) tapte spurten, men vant juniorklassen i klubbmesterskapet i fellessstart, Petter Zahl Marken i midten var raskeste rytter og vant seniorklassen, foran Dagfinn Bang-Johansen (til høyre),