Trond Håkon nummer to i Slovakia

Trond Håkon Trondsen spurtet inn til andreplass i dagens etappe av Tour of Slovakia. Han var nest best i massespurten som endte med 32 mann på samme tid.

Toppbilde: Trond Håkon Trondsen ble et kjent navn i sykkel-Norge etter innsatsen i Tour of Norway i mai, som dette bildet er fra. I tredje etappe av Tour of Slovakia ble han nummer to.
Foto © Sykkerittfotografen/Alan Billyeald

– Det var nok en god etappe av hele laget, som virkelig har hevet seg siden i fjor. Nå kjører rytterne godt for hverandre, og det vises på resultatene, sier sportsdirektør Carl Erik Pedersen i Frøy-Bianchi.

Dagens løypa var tøff, men fire pass det skulle klatres over. Regn mot slutten gjorde også at det ble en tung etappe.

God sesong

Trond Håkon har virkelig markert seg i år, med gode resultater blant annet i Hadeland Grand Prix og i Tour of Norway. Når han hang med så godt som han gjorde mot slutten av dagens etappe i Tour of Slovakia, visste Carl Erik Pedersen at mulighetene for et toppresultat var gode.

– Det var en teknisk krevende avslutning, men flere krappe svinger. Det passer Trond Håkon godt, og han utnyttet den fordelen til å bli nummer to. Neste gang går han kanskje helt til topps,  antyder sportsdirektøren.

Kjørte for laget

Også Kristian Fordbord satt i hovedfeltet som kom inn på samme tid. Han endte som nummer 14. De øvrige rytterne fra Frøy-Bianchi kom et stykke bak på resultatlistene, men kan likevel si seg godt fornøyd med å hjelpe laget fram til en topplassering.

Trond Håkon ligger forøvrig på 7.plass i den jevne kampen om poengtrøya, bare ett poeng bak lederen.

Tour of Slovakia fortsetter fredag.