Tre gull og to sølv i Masters-NM tempo

Det ble tre gull og to sølv til Frøy under NM i temp for Masters søndag 28. juni.

Toppbilde: Frøys medaljevinnere i tempo-NM Masters. Fra venstre Ann-Kristin Tøftum, Thomas Jansen, Sidsel Grøndalen, Jan Bodin og Trine Hansen.

NM Masters_Rauma_liste
Tre glade gullvinnere med nyervervede NM-trøyer: Sidsel Grøndalen, Jan Bodin og Trine Hansen

Trine Hansen, Sidsel Grøndalen og Jan Bodin sørget for NM-seirene, mens Ann-Kristin Tøftum og Thomas Jansen ble sølvvinnere i sine klasser.

Mesterskapet gikk i langs Isfjorden med start og mål i Åndalsnes. NCF hadde ikke klart å finne NM-arrangører, og mesterskapet gikk derfor som en del av Isfjordtempoen i regi av Rauma SK.

Trine imponerte

Det var en tallrik tropp som hadde takk turen til Møre og Romsdal, og den viste å bite fra seg. Spesielt imponerende var løpet til Trine Hansen i kvinner 45–49. Hun slo meget sterke Camilla Hott med nøyaktig ett minutt. Tide 40.55.4 var suverent beste tid av samtlige kvinner som stilte.

Moro var det også at Ann-Kristin Tøftum kom på pallen i NM, etter solid treningsinnsats. Hun var sjanseløs på gullet i kvinner 50–54 år, men hadde 40 sekunders margin på sølvmedaljene.

Sidsel Grøndalen var eneste deltaker i sin klasse, men syklet så sterkt at hun ville vunnet klassen under med over fem minutters margin.

Jan vant klart

Suveren var også Jan Bodin, som vant 55-59-årsklassen med ett minutt og 33 sekunder. Thomas Jansen måtte denne gang seg slått av erkerival Martin Jarrett, som vant klassen 30–34 år med 15 sekunders margin.

Lørdag gikk bakkerittet Trollstigrittet, også det med gode Frøy-resultater, og også det teller i Masterscupen.

Økte Masterscup-ledelsen

Med medaljene og mange andre gode resultater både lørdag og søndag festet Frøy grepet om seieren sammenlagt i Masterscupen. Fortsatt er ingenting avgjort, men Frøy ledet alt før helgens konkurranser, og økte avstanden til nærmeste konkurrent Rye.

NM i Masters landevei får søndag om 14 dager i Gol, som siste ritt i Tour de Hallingdal. Forhåpentligvis stiller mange Frøy-ryttere også der.