Tøft rundbane-VM for Henriette

Henriette Elvrum Handal fikk en tøff opplevelse under NM i rundbane U23 i Hafjell fredag. I likhet med flere andre ryttere ble hun tatt ut etter tre av fem runder, og endte som nummer 42.

Toppbilde: Henriette Elvrum Handal i aksjone under rundbane-VM på Hafjell.
Foto © Jørn Michalsen

Henriette_Falk
Sportssjef Hans Falk i NCF (til høyre i bakgrunnen) følger med Henriette i en av stigningene i VM-løypa.Foto © Jørn Michalsen

U23-feltet i VM var meget godt, med flere av de beste rytterne også blant seniorene på startstreken. Som førsteåring i aldersklassen har Henriette få rankingpoeng, og hun måtte starte nesten bakerst i det store feltet.

Velt og dobbeltpunktering

Åpningen på rittet ble likevel bra, og Henriette tok igjen flere ryttere på den første runden. Så ble hun imidlertid først hindret av en velt rett foran, før hun fikk en dobbeltpunktering et stykke før første runding. Dermed måtte hun inn i teknisk sone og skifte begge hjulene, og tapte mye tid på det.

– Hvor mye jeg egentlig tapte, vet jeg ikke, for det er vanskelig å beregne tiden i slike situasjonen. Men det var en god del, fortalte Frøy-rytteren etter avsluttet ritt.

Nesten tatt igjen
Henriette_ettermål
En noe betuttet VM-deltaker etter at rittet var over. Til venstre føryer Øyvind Aas, som her er i full aktivitet i egenskap av redaktør for Terrengsykkel.Foto © Jørn Michalsen

Utover i rittet kjørte Henriette absolutt brukbart, men uhellene gjorde at hun nesten var tatt igjen med en runde rett før tre av fem målpasseringer. Dermed ble hun tatt ut, i likhet med flere av de andre rytterne.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke kom til mål og fikk et resultat, men slik er det. Heldigvis har jeg tre år igjen i U23-klassen, og får flere sjanser, fortalte Henritte Elvrum Handal

Flere av de beste forsvinner

Allerede neste år er de fleste av rytterne som ble topplassert på Hafjell for gamle til å sykle i U23, og dermed bør det være mulig å klatre på listene.

Allerede om 14 dager kommer neste ritt for 18-åringen. Da stiller hun i Skullerudrittet i regi av Frøy, og her kan hun også ta imot beviset for at hun er vinner av årets Norgescup.

Verdensmesterskapet på Hafjell fortsetter lørdag med den store dagen – rundbane senior kvinner og menn.

VM-deltaker i trail
erik solbakken
Erik Solbakken fra Frøy ble nummer 34 i VM i trail torsdag. Bildet er hentet fra hans hjemmeside.

Henriette var imidlertid ikke eneste VM-deltaker  fra Frøy. Torsdag stilte Erik Solbakken opp i den ferske VM-øvelsen trail.

Han og to andre var de første norske utøverne som har deltatt i denne grenen. Resultater fra semifinalen torsdag har ikke vært å oppdrive, men ifølge www.sykling.no endte Frøy-rytteren som nummer 34.

De åtte beste rytterne i semifinalen sykler finale lørdag. Ingen nordmenn er representert i denne finalen.

Gratulasjoner

IF Frøy gratulerer begge klubbens deltakere med VM-innsatsen, og for at de representerer klubben på en fantastisk flott måte.

henrietteopp
Løypa på Hafjell har flere teknisk vanskelige partier. Her er Frøys VM-deltaker på vei opp en av de korteste og mer enkle