Terreng-elite på samling i Danmark

Onsdag 13.april dro flere av rytterne fra elitelaget avgårde for treningssamling i Hammel, Danmark. Hovedmålet for samlingen var sesongstart med deltagelse i første ritt i SRAM-ligaen, som er danskenes svar på Norgescup.

Toppbilde: Miriam Sivertsen ga alt og tok et av rittets største hopp på første forsøk under rittet søndag

Trening i rittløypa

Mye av treningstimene ble tilbrakt i området hvor rittet skulle foregå for at rytterne skulle bli best mulig kjent med løypa. Med flere tekniske elementer og raske stier hadde rytterne godt utbytte av å få gjøre seg godt kjent med løypa på forhånd.

Glade jenter
Glade jenter etter gjennomkjøring i rittløypa fv. Celine Solheim, Henriette Handal, Martine Opsahl, Miriam Sivertsen

Løypa har mange raske partier som gir god flyt og høy fart dersom de kjøres riktig, sa trener Ole Fredrik etter første gjennomkjøring av løypa. – Dette er en skikkelig jobbeløype. Det er ingen steder du kan hvile eller som ikke krever fullt fokus, legger Henriette til. Med en løype med mye kneiker, blanding av røtter, sleipt føre og bygde elementer stilte løypa krav til mye trøkk og konstant jobbing.

Tøff sesongstart

Tross mye god trening i løypa gikk ikke gruppens sesongstart helt etter planen. Celine måtte en tur inn på sykehus i Århus etter fall i løypa noen dager før rittet, og kunne dermed ikke stille til start. For Henriette og Martine hadde dagene før rittet vært preget av både allergi og sykdom som gjorde at de i rittet ikke hadde noe å gå på og ble dermed nødt til å bryte. Samme gjaldt dessverre også for eneste av seniorguttene som var med. – Jeg hadde overhodet ikke dagen og hadde ingen ting å gå på. Å presse kroppen gjennom et ritt da blir feil så jeg valgte heller å høre på kroppen og fokusere på å hente meg inn til Norgescup neste helg, fortalte André etter rittet søndag.

Andre Johansen
André Johansen i godt driv under en av teknikkøktene i forkant av rittet

Derimot ble det en opptur for lagets siste rytter som kom seg gjennom rittet uten problemer. Miriam kom i mål som eneste seniorrytter fra Frøy etter å ha kjørt et jevnt godt ritt. Hun ga i tillegg alt i et av rittets mest tekniske hopp, som hun kjørte for første gang under rittet – Jeg hadde mareritt om det hoppet natt til rittdagen. Vi hadde ikke rukket å teste det så jeg hadde ikke fått prøvekjørt det på forhånd, så da jeg måtte velge mellom hopp eller chickenrun i rittet bare gikk jeg for det, smilte Miriam bredt etter rittet.

Celine
Celine Solheim fikk testet dansk helsetjeneste etter en uheldig landing på en av de første treningsøktene

Alt i alt fikk gruppen med seg gode erfaringer og er nå hjemme igjen hvor de fokuserer på å gjøre den siste finpussen før Norgescupstarten i Fiskum.