Teknikkkurs for terrengjentene også i år

Frøys satsing på terrengsyklende jenter fortsetter i 2014.

Toppbilde: Planleggingen av teknikktreningen i Østmarka er i full gang.

Tor
Mette Simonsen Vollset og Tor Magnus Kolflaath var trenere for jentegruppa i terrenget i år. Nå er de på jakt etter flere trenere for 2015 til mange av gruppene i terrenget.

Jentegruppa passer for deg som er nybegynner når det gjelder stisykling og ønsker å bli bedre teknisk på sykkel, og er åpen for alle som er kommet over ungdomsklassene. I år er Tor Magnus Kolflaath og Mette Simonsen Vollset trenere for gruppa.

 Meningen med gruppa er at jentene skal få øve, trene, terpe på tekniske ferdigheter uten å ha en gruppe med utålmodige menn som står og venter på å halse videre i terrenget.

Dette er ikke treningene hvor du får bedret 02-opptaket ditt, men kanskje en trening der du etter mye terping kan ende opp med å ta det droppet du aldri har turt å prøve før, eller den klatringen du alltid ender opp med å gå.

Balansetrening

Vi starter sesongen med basistrening på balanse, og gå videre med løfting av hjul, hopp, teknisk klatring, utforkjøring, drop osv.

I tillegg til den tekniske treningen er dette en gylden mulighet til å bli kjent med andre jenter som sykler terreng i klubben – kanskje finne en ny partner for langturene eller intervalltreninga! Vi har troen på at jentene sammen kan heve seg det lille hakket i terrenget ved at de får muligheten til å terpe litt og å støtte hverandre på veien!

Trenerne anbefaler også landeveisjentene i klubben å kaste seg med på disse treningene, da man her forbedrer sykkelbeherskelsen og man kan ha god nytte av en del av tipsene her når man sykler i litt uryddige felt på landeveien.

Trening hver torsdag

Jentegruppa møtes hver torsdag og oppmøtested er på Haraløkka parkeringsplass på Bøler. Treningene var fra kl. 18.00 til ca. 20.00. Det er planlagt trening hver torsdag til og med først torsdag i oktober. Jentene oppfordres også til å følge seniorgruppa, Frøy XCO (rundbane) eller ungdomsgruppene sine treninger i tillegg.

Les om hvordan det oppleves

Frøys har hatt teknikkgrupper for jenter de siste årene. Siv Krystad er en av dem som har deltatt, og om har skrevet om dette på vår hjemmeside. Du kan lese om Sivs opplevelser via lenkene til høyre.

Via disse lenkene finner du også vårens treningsprogram, gruppas facebookside, samt epostadressene til Tor Magnus og Mette. Foretrekker du kontakt via telefon treffer du Tor Magnus på 920 65 999, mens Mette har nummer 971 29 329.