Sterkt av Tord i Russland

Tord Sundhagen kjører meget bra i Grand Prix og Sochi, og ble beste rytter fra Frøy-Bianchi i fredagens etappe

Toppbilde: Tord Sundhagen kjører godt i Grand Prix of Sochi.

Torsdag var det tempo i Grand Prix of Sochi. Gutta tok det rolig på den etappen, men fikk en fin gjennomkjøring. Planen var å stille med bra bein til de tre siste etappene fredag, lørdag og søndag.

Fredagens ritt gikk langs svartehavskysten til Nebug rett ved rett vest for selve Sochi. Frøy-Bianchi egnet med motvind og samlet felt til må. Planen var å sette fart ned siste bakken med Henrik Evensen som fartsholder, slik at laget lå langt fremme før den 600 meter lange “spurten” med 10 prosent stigning.

Samlet mot mål

Underveis gikk løpet som forventet, alle små brudd ble rask kjørt inn og vi samlet laget inn mot siste bakken. Gutta klarte ikke helt å holde samlingen inn i spurten, men Kristian lå langt fremme sammen med Henrik. Tord og Andreas lå dessverre litt for langt bak og måtte kjøre forbi mange på veien oppover.

Henrik og Kristian som hadde gjort manns jobb for laget underveis hadde ikke bein til å være med helt inn. Tord og Andreas gjorde en kjempejobb. Tord ble igjen vår beste rytter på en 17. plass. Andreas kom rett bak på en 23 plass.

Phan Åge påkjørt

Lørdag er det rittets kongeetappe med 216 km, med masse topper som en skal over, og til slutt samme innspurt som i dag, da gjelder det å få ryttere lenger frem før spurtbakken.

Dagens skuffelse opplevde Phan Åge, han ble påkjørt bakfra og veltet. Han kom seg dessverre aldri tilbake på sykkel på grunn av brukket girøre.