Sterk NM-kjøring av Jon

Jon Breivold sikret seg en 15. plass i NM landevei på Lillehammer søndag. En meget sterk prestasjon i et felt med mange proffer og i en løype som sørget for at bare en av ti startende kom til mål.

Toppbilde: Jon Breivold bet seg fast i det stadig mindre hovedfeltet i NM, og endte til slutt på 15-plass i det tøffe selskapet.
Foto © Jørn Michalsen

Jon_Fellesstart_liste
Innbitt og klar for nye tøffe NM-runder: Jon Breivold.
Foto © Jørn Michalsen

– Det var en helt rå prestasjon av Jon, som viser hvilket talent han har. Søndag fikk han virkelig vist seg fram blant de beste i Norge – og noen av de beste i verden, sier sportsdirektør Carl Erik Pedersen.

Mye trening

Jon Breivold, som var junior i Frøy så sent som for to år siden, har lagt ned enorm mye trening før årets sesong, men har slitt en del i vår. Den siste tiden har resultatene blitt stadig bedre, og i NM løsnet det.

Feltet i NM-fellesstarten ble raskt sprengt, og alt i første runde ble ryttere tatt ut. Etter hvert ble feltet bestående av tre, små puljer. Jon lå i gruppe tre, med blant andre Aleksander Kristoff og Fredrik Willmann.

Banket på i front

– Selv med så sterke ryttere i feltet, banket Jon på i

Frøybilen
Sportsdirektør Carl Erik Pedersen lot seg imponere av unge Jon Breivold fra sin plass bak rattet i servicebilen til Frøy.
Foto © Jørn Michalsen

front, i stedet for å kjøre litt «smartere». Han kunne kanskje fått en noe bedre plassering søndag med å kjøre litt mer defensivt, men med tanke på utviklingen som sykkelrytter er kjøringen i går perfekt, mener Carl Erik Pedersen.

Rittet ble kjørt i fem korte og tre litt lengre runder, hvor de tre siste hadde innlagt en ekstra stigning opp til Birkebeineren skistadion. I siste runde ble det tungt for Frøy-Bianchis rytter, som ble liggende alene inn mot mål. Dyktig sliten kunne han gratuleres med et flott ritt.

Edvald vant

Jon var eneste ryttere fra Frøy som kom i mål. Resten ble tatt ut i løpet av rittet, en skjebne som ble delt av over 150 startende. Etter en fantastisk spurt stakk Edvald Boasson Hagen av med NM-tittelen.