Spinning på Skullerud sportssenter vinteren 2017-2018

Torsdag 2 november starter vi opp igjen med spinning på Skullerud sportssenter. Dette er et unikt tilbud til medlemmer av IF Frøy, som både er veldig sosialt og som gir et solid grunnlag for neste sesong på sykkelsetet.

Toppbilde: Det er disse helt nye syklene som brukes under Frøys innetrening i vinter.
Foto © Haakon Selje

Treningene er konstruert og tilrettelagt for syklister, og instruktørene er våre egne medlemmer. Prisen for en hel vinter fra November til påske er 1300,- for voksne og 450,- for ungdom. Treningstider og dager blir de samme som i fjor og er som følger:

Tirsdag

17.30 – 18:30 Ungdom
18:45 – 20:00 Første gruppe for voksne
20:15 – 21:30 Andre gruppe for voksen

Torsdager

17.30 – 18:30 Ungdom
18:45 – 20:00 Første gruppe for voksne
20:15 – 21:30 Andre gruppe for voksen

Lørdager

14:00 (13:00) – 16:00 Voksne

De detaljerte planen med hvilke grupperinger av voksne som vil ha prioritet på de ulike tidspunktene og selve treningsprogrammene vil bli lagt ut nære oppstart for trening.

Spinningsyklene på Skullerud sportssenter er utstyrt med wattmålere, og intensitetsstyringen i øktene baserer seg på watt med utgangspunkt i såkalt FTP (Functional Treshold Power). FTP er den høyeste intensiteten man kan holde i watt i gjennomsnitt i 1 time. For å finne denne wattverdien kjører vi av praktiske hensyn tester på 20 minutter, hvor vi så ganger resultatet med 0,95. De første øktene vil bli justert slik at alle får kjørt test. For de som ønsker kan både testen og øvrige økter registreres i My Wellness appen til Skullerud sportssenter. Der legger en inn testresultat som sin FTP, og under videre økter får man oppgitt % intensitet av FTP hvis man logger seg inn ved hjelp av sine egen telefon ved treningsoppstart. % intensitet vil stå oppgitt på alle treningsprogrammene og er det vi styrer dragene etter.

Det blir flere spennende endringer i programmene fra i fjor til i år. Vi kommer til å dele inn vinteren i to faser. I den første, som varer fra oppstart til ut Januar, vil vi ha fokus på lange intervaller, med få pauser og uttak opp til rett under terskel. I fase to, fra Februar og fram til påske vil vi kjøre andre program med kortere og mer intense intervaller, og uttak rundt og godt over terskel. Nye på instruktørfronten i vinter er Morten Winsnes, Trude Dombestein Elde og Tor Otto Strøm. Trude og Tor Otto vil dele tirsdagene med Lorentz og Viktor. De vil bygge opp program med elementer som er rettet mot å forbedre kapasiteten i terrenget. Morten vil dele torsdagene med Terje og Jan og lørdagene Hans-Ivar. Som i fjor, vil Lene også denne vinteren dukke opp med langøkter enkelte lørdager.

Så, vel møtt alle som ønsker å trene sammen med hyggelige sykkelvenner og forbedre egne prestasjoner kommende sesong. Påmelding og informasjon om betaling finner du her: MELD DEG PÅ