Spent trener før landeveis-NM

Det er en spent sportsdirektør Carl Erik Pedersen som tar med seg rytterne til NM i landevei i Bergen. Alt søndag 17. juni kommer et høydepunkt, med fellesstarten på landevei for U23-rytterne.

FRoyNMforhånd

I FRONT: Klarer rytterne fra Frøy-Trek og Frøy å markere seg like godt under NM som i Norgescupen i Oslo sist helg? Frøy-ryttere på bildet er Lars Marthinsen , Eivind Ekeli , Ole-Andreas Rake og Sigurd Nesset . Foto: Karstein Vabø, SykkelNytt

Carlerikfolgebil

Store deler av mesterskapet ser han naturlig fra Frøy-Treks følgebil.

Han har ikke sett NM-løypa som går i Åsane utenfor Bergen, men håper den er tøff nok.

– En hard løype vil være til fordel for flere av våre ryttere, og jeg gleder meg til å se hva arrangørene har lagt opp til, forteller han.

Forventninger til Sigurd

Sigurd Nesset er den Frøy-Trekrytteren som har hatt best sesong, og er også den som på forhånd stilles høyest forventninger til. Treneren tror Sigurd kan kjempe om de beste plassene, men feltet er knallhardt, og det kan også bli plasseringer litt lenger ned på lista.

Sju ryttere stiller i fellesstart i U23. Det er Sigurd Nesset, Jonas Orset, Knut Landa, Adrian Flemming Hallgren, Sindre Hustvedt Fremstad, Oddbjørn Klomsten Andersen og Morten Roska. I juniorklassen starter Sindre Bjerkestrand Haugsvær og Magnus Nyvold i den grønne Frøy-trøya.

Lagtempo tirsdag

NM-uka fortsetter tirsdag med lagtempo. Her stiller Frøy to lag: Knut Landa, Arnt Ove Fordal og Lars Marthinsen utgjør det ene, mens Tord Sundhagen, Morten Roska og Eivind Ekeli stiller på det andre. Her kan det imidlertid bli endringer før start.

Vi vil komme med løpende rapporter her på froy.org fra mesterskapet. Du kan også se hva rytterne selv skriver på Frøy-Treks Facebookside.

Arrangørens hjemmeside med resten av NM-programmet finner du her.

PS: Frøy har flere medlemmer som sykler i NM, men for andre kontinentallag. Andreas Landa og Magnus Børresen er medlemmer og har lisens i Frøy, men sykler for OneCo-Mesterhus Cycling Team. Max Kørner er i samme situasjon, og sykler for Ringeriks Kraft Look. Dessuten sykler Katrine Hofstad for IK Hero, men er også medlem av IF Frøy.