|

Slik blir IF Frøys innetreninger i vinter

IF Frøy vil vinteren 2022/2023 ha innetreninger både felles på Skullerud sportssenter og digitalt på Zwift.

Mange har etterlyst treningstimene klubben hadde felles før Korona-epidemien. En spørreundersøkelsen i sommer viste at behovet var så stort at vi har besluttet å leie sykkelsalen på Skullerud Sportssenter. Vi har tid tirsdager fra 19.00 til 20.15 og lørdager fra 13.00. Her er det plass til økter opp til tre timer.

Første time blir tirsdag 1. november. Nærmere informasjon om påmelding, programmer og egenandel kommer midt i oktober.

Vi trenger medlemmer som kan tenke seg å være instruktører. Har du lyst til å stille opp, kan du sende en epost til froy@froy.no så raskt som mulig

Trening på Zwift starter alt 11. oktober

Om opplegget:
Vi benytter plattformen Zwift, som har fine muligheter med tanke på å kjøre sammen. Det er fortsatt en del begrensninger med tanke på å sette opp treningsprogram, men vi vil variere mellom tre alternativer (mellom 60 – 90 minutter).

Årets tilbud er variert og tilbyr både en strukturert treningsøkt, gruppeturer i jevnt tempo og litt fartslek. Tilbudet vil ikke være et komplett treningsopplegg med tanke på å øke formen, men se på det som en meny av økter som du kan benytte i ditt individuelle treningsprogram.

Tilbudet er for frøyere, men vi tillater at en inviterer med personer som vil bli kjent med klubben eller ønsker å bli medlem på noen treninger. Nye syklister som melder seg inn fra 15. oktober får gratis mdlemskap ut året.

Programmet:

 Tirsdag (kl 18:30 alt 1 og kl. 19:00 alt 2)

·        Alternativ 1: Gruppetur 1.6-2.2 wkg. Varighet ca. 75 minutter eller ca 50 km. Fri fart siste 15 km. Ansvarlig Tor.

·        Alternativ 2: Strukturert treningsøkt i sone 3 og 4. Vi bytter mellom de to øktene Zwift tilbyr fra uke til uke – solide økter med varighet ca. 60 – 90 minutter. Vi kjører med såkalt “rubberband”, dvs. alle holder sammen uansett kjørestyrke.

Torsdag (kl 19:00)

·        Gruppetur med frivillig rittsimulering. Første halvdel vil være en gruppetur på rundt 2.0 wkg, mens andre halvdel har fri fart. Varighet ca. 75 minutter. Ansvarlig Steinar.

Lørdag (kl 11:00)

·        Bakketrening med fri fart. Vi kjører Alpe Du Zwift. Varighet fra 45 – 90 minutter avhengig av tempo. Økten går uten leder.

Søndag (kl 10:00)

·        Langtur. Kjører samlet. Ved stor nivåforskjell deler vi i flere grupper. Økten går både med og uten leder.

I tillegg til treningene vil vi forsøke å få til noen lag til Zwift Racing League, samt arrangere klubbmesterskap.

Mer informasjon om dette legges ut på Facebooksiden til Frøy eSport.

Påmelding

Påmelding til øktene skjer i Frøy’s klubb på Zwift «IF Frøy eSport». Du finner denne i Zwift Companion Appen under fanen «Clubs». Her kan du søke opp klubben og be om å bli medlem. I tillegg til påmelding finner du også en oversikt over øktene her.

DiscordVi bruker Discord til å snakke sammen underveis. Discord er en gratis applikasjon som enkelt kan lastes ned på telefon, nettbrett eller PC. Det er også mulig å logge inn via nettleser. Kanalen vår heter «Zwift – IF Frøy».

Den finnes blant annet ved å følge denne linken: 

Hvem er vi som rigger dette?

·        Steinar R. Nilsen (Grp 2)

·        Robert Rødberget (Grp 1)

·        Tor H. Staff (Grp 3 / 4)

·        Nicolay Aslaksen (Grp 3)

·        Jon Henry Rosseland (Grp 1 / 2)