Slik blir elitesatsingen i 2016

IF Frøy ønsker å ha ryttere på godt norsk nivå både i terrenget og på landeveien, og for kvinner og menn. Rammene og målsetningene vil bli like uavhengig av gren og kjønn.

Toppbilde: Magnus Børressen (foran) fotografert under gaterittet i NM i sommer. Bak han Henrik Evensen fra Frøy-Bianchi.
Foto © Jørn Michalsen

Maria Dammen
Maria Dammen er en av rytterne som kan være endel av elitesatsingen i 2016. Her fotografert etter seieren i juniorklassen i Terrengsykkelrittet 2015.Foto © Jørn Michalsen

Frøy Elite vil være et tilbud for de som ønsker og har kapasitet til å sykle på Norgescupnivå. Frøy-Elite vil gjelde junior- og seniorryttere både på landevei og terreng.

Tanken bak Frøy Elite er at det skal være likhet mellom de ulike grenene. Det innebærer at rammene for elitesatsingen vil være den samme, uavhengig av kjønn og gren.

Lang tradisjon

Frøy har en lang tradisjon innen elitesykling på Norgescupnivå. Med Frøy-Bianchi var vi den eneste klubben med et kontinentallag. Frøy Elite vil i stor grad ha de samme rammene med tanke på ritt nasjonalt.

Gledelig er det at klubben i 2016 vil få en elitegruppe for kvinner på landeveien, etter at flere jenter har meldt seg inn. Noen av disse har vært medlem av klubben tidligere.

Satsingsritt

De som ønsker å sykle for Frøy Elite må stille i de satsningsritt som blir satt opp for sesongen. Dette vil gjelde norgescup innenfor den grenen du sykler i samt andre satsningsritt som blir bestemt for sesongen.

Over nyttår vil det bli holdt et møte med alle ryttere som ønsker å sykle for Frøy Elite, der vi har en forventningsavklaring. Hva som forventes av ryttere og hva som kan forventes av Frøy. Hver enkelt rytter vil også få en samtale med trener, for å kartlegge treningsbakgrunn og fremtidsplaner mm.

For at elitesatsingen skal fungere optimalt kreves det at hver enkelt rytter bidrar til et godt felleskap. Foresatte må også bidra under ritt og trening med å lange, kjøre følgebil osv.

Magnus trener på landeveien

For landeveisrytterne kan man benytte seg av Magnus Børresen som trener. Magnus har tidligere syklet for Frøy, Oneco-Mesterhus og er nå syklist for Coop Østerhus. Magnus har lang erfaring som sykkelrytter på continentalnivå og har en master fra idrettshøyskolen.

Ole Fredrik trener i terrenget

Terrengrytterne trenes av Ole Fredrik Aamodt. Ole Fredrik har syklet for Sarpsborg Sykleklubb i 13 år, og er nå medlem i IF Frøy. Han har syklet aktivt i Norgescup, rundbane og maraton. Han jobber nå som sykkelmekaniker, og hjelper blant annet terrenglandslaget.

Han har trener 1-2 og deler av trener 3 kurset fra NCF, og en rekke andre trenerkurs.