Se opp for o-løpere i helga

Lørdag 10. mai og søndag 11. mai må vi som sykler være ekstra oppmerksomme i Østmarka. Plutselig kan du møte en o-løper i fullt firsprang.

Toppbilde: Orienteringsløpere er blant de mange idrettsutøverne som har glede av Østmarka. Lørdag 10. mai og søndag 11. mai er mange av dem i aksjon i Oppsal Orienterings løp.
Foto © Snorre Veggan

Det er våre gode venner og naboer i Oppsal orientering som arrangerer løp med mer enn tusen deltakere lørdag og søndag. Lørdag går Knut Valstads minneløp av stabelen, og søndag går 15-stafetten.

Oppsal orientering forteller at orienteringsløpere vil krysse grusveiene mange steder . En god del av løperne er  i alderen 8 til 14 år og kan hive seg brått ut i veien på jakt etter neste post.

Pass opp her!

Utsatte steder er i hovedsak mellom Fjellstadbakken og Skullerud, ved Rustadsaga og rundt Østmarksetra. Enkelte steder blir det satt opp vakter og skilt, men Oppsal ber likevel syklistene være spesielt oppmerksomme mellom klokken 1300 og 16.00 lørdag og mellom 1100 og 16.00 søndag.

Det er en oppfordring det er lett å slutte seg til. Ta ekstra hensyn når du er ute på sykkelen i helgen!

PS: Knut Valstad var en kar som har betydd mye for o-sporten i Norge, og for friluftslivet i Østmarka. Du kan lese mer om ham via lenken til høyre.