Reisebrev fra Jentesamlingen i Odense. Banesykling i Velodrom

8-10 februar ble det arrangert jentesamling i velodromen i Odense. Henriette (2007) var eneste deltager fra IF Frøy.

Tilsammen var det 11 jenter i alderen 9-16 fra Rye, Follo og Eidsvoll, men også fra Bergen, Hordaland, Bokn og Elverum.

Jentene hadde bakgrunn i forskjellige sykkelgrener hvor ca halvparten hadde størst erfaring fra landeveien. Resten hadde tilhørighet innen terreng. Det kan også legges til at jentene har svært ulik sykkelerfaring. For to av jentene var samlingen tilnærmet første møte med sykkelsporten ut over familieturer.

Ulik sykkelbakrunn og erfaring til tross; turen ble en flott og fartsfylt opplevelse for alle deltagere hvor mestring og samhold var i fokus. Alle fikk individuell tilpasset opplæring men inngikk også fellesopplegg som samlet skaper mestringsfølelse og adrenalin-kick “DELUX”!

May Britt Våland styrte også denne gjennomførte jentesamlingen og hadde planlagt innholdet på en veldig god og samlende måte. Vi som var til stede opplever May Britt som en inspirerende, tydelig og kunnskapsrik ildsjel i norsk sykkelsport og hun deler med seg av lang og svært innholdsrik erfaring fra sykkelverdenen. Hun kan det å skape treningsglede og et opplegg for barn og ungdom.

På samlingen hadde May Britt planlagt i alt fire økter på banen samt at hun holdt et innholdsrikt innlegg om barn og ungdom i idrett.

Les mer om de imponerende merittene til May Britt her: https://no.wikipedia.org/wiki/May_Britt_Hartwell

Overnattingen denne gang var kun 10 meter fra velodromen i anlegget som tilhører Odense cyklebane. Banen sto for fantastisk servering med hjemmelaget mat. En av middagene tok vi likevel utenfor anlegget på en hyggelig italiensk restaurant i sentrum av Odense.

Banesykling 01

Flere av jentene hadde med foreldre, noe som skapte hyggelig samvær og nye bekjentskaper på tvers av klubbene.

Treningsamlingen var den andre turen til Danmark i regi av Region Øst og forbundet, med fokus på å samle jenter til sosialt samvær og etablering treningsmiljø på tvers av klubber.

Jentene som var samlet på turen er en flott gjeng som raskt fant tonen og har etablert vennskap. Vi tror at det blir en godt samensveiset gjeng som setter stor pris på å møtes til konkurranser ut over sesongen.

Jentene ønsker og håper at enda flere jenter vil bli med neste gang det arrangeres samling. Dette kan forhåpentligvis skje før sesongen starter og første halvdel av april ser ut til å være mest aktuelt. Nærmere info kommer.

Følg med på Frøy’s hjemmeside, facebook-gruppen “Jentesatsing i Region Øst” og Region Øst sin hjemmeside. Da går du ikke glipp av neste mulighet! Meld på jentene deres på disse samlingene.

Samlingene gir gode opplevelser til barna og ungdommene som de aldri vil glemme. Nye og flere relasjoner til likesinnede bidrar til å skape et godt idrettsmiljø som gjør at jentene deltar lengre.

Hilsen
Torbjørn Sven Stokke