Pallplass til Emil i Huskvarna Cup

Emil Longva på pallen i juniorklassen i rundbanerittet.

Frøy stilte med en liten, humørfylt og ambisiøs deltakergjeng i Huskvarna Cup i Jönkøping – representert fra gruppene 13-14 år til junior. Deltagerne fra de aldersbestemte klassene fikk testkjørt årets EM-løyper for ungdom som arrangeres samme sted tidlig i august.

Martin Bringsjord satt lenge med ledertrøya på – og trivdes i stolen

Mange flotte prestasjoner av frøyere, som møtte solid konkurranse fra hele Skandinavia. Også sterke estlendere hadde tatt turen til Jønkjøping.

Det ble to pallplasser, begge til Emil August Longva i junior. Han bet godt fra seg særlig på XCO lørdag, og syklet inn til en sterk 3. plass. Hans første pallplass i en internasjonal konkurranse. Med jevn god kjøring også på innledende tempo (nr 9) og på avsluttende XCC hvor han helt frem til et fall ut på sisterunden kjempet helt i teten, hold det til en andreplass sammenlagt.

Kristian Heggelund Dahl i samme klasse, holdt også hodet kaldt gjennom den krevende rundbanen, og lønn for strevet ble hans to første UCI-poeng og en flott 10. plass, som han fulgte opp med å forsvare på XCC. Det ga 8.plass sammenlagt. Kristian ble også nr 7 på svært jevn CXT, kun et sekund fra pall.

I junior kvinner, fullførte Petra Rønning alle tre distanser, og fikk med seg solid erfaring til senere ritt.  

Petra Rønning var eneste kvinnelige deltaker fra IF Frøy.

I gutter 15-16 år hadde Frøy med fire deltakere, Eskil Ekroll Bjerke, Einar Bjørn Lian, Nicolai Mosvold og Olav Lindheim.

Alle gutta leverte jevnt bra. Eskil med flere plasseringer topp 39 (beste var 31) og de tre andre rett over topp 40 – i det som var tourens største klasse med nesten 90 deltagere. Gutta var enige om at nivået utenfor Norge var tøffere enn forventet.

I gutter 13-14 år stilte tre frøyere, Martin Bringsjord, Halvor Johan Longva og Ole Sigurd Bjørn Lian. Også dette var en stor klasse, med over 70 til start. 13-14åringene kjørte for øvrig samme løypene som senior elite. Ingen A spor ble stengt !

Martin fikk god kortbane hvor han lenge kunne kose seg med sola i lederstolen med ledertrøya på (ble nr 24 til slutt), og fikk et godt utgangspunkt til XCO.

Dessverre  punkterte på verst tenkelige sted i det rittet. Men tappert løp han opp og ned slalåmbakker og kom seg fram til teknisk og godt forberedt serviceteam fra Frøy.

Martin fullførte i det tørre varme været! Herlig innstilling! 

Derfor fikk han også syklet søndagens kortbane. Her startet han langt bak i feltet sammen med klubbkompisene Halvor og Ole Sigurd. Halvor fikk også en punktering på rundbane, men på best mulig sted – ikke langt å løpe til teknisk.

Halvor leverte på det jevne med tre ritt på omtrent topp 44 på alt, og Ole Sigurd bitte litt bak der igjen, men som alltid smilte Ole Sigurd og bidro til god stemning på arena hele helgen- som et aktivt og godt serviceteam også gjorde.

Se alle resultatene fra Huskvarna MTB Tour her.


Olav Lindheim ned
ett av de krevende A-sporene.