Østfold 3-dagers 2014

Våre ungdommer, junior og eliteutøvere var i aksjon i Fredrikstad og Halden i helgen. Det ble kjørt tempo, gateritt og fellesstart i fint, men noe kjølig vær.

Ungdom/Junior

Vi stilte med hele ungdoms/juniormannskap, noe som er gledelig. Vi har fire karer i M15-16 og to i Juniorklassen. Alle var nok litt spente før tempoen på fredag men ingen virket spesielt nervøse. Det ble ingen topp-plasseringer på våre gutter men både Allan, Håkon, Håkon og Victor kjørte bra. Det var Sedrik Ullebø (Sogn CK) som vant, med hele 26 sekund ned til Erik Ysland (Gauldal SK) og 31 sekund til Håkon Aalrust fra Asker CK i M15-16. Allan endte 1:32 bak og var ikke så fornøyd selv. Slet med å få opp pulsen og nok trøkk. Håkon Grude og Håkon Jorde følger hverandre tett, som vanlig, og kom hhv. 2:48 og 2:53 bak og Victor Gomez syklet inn 3:38 bak. Hele 73 mann stilte til start.

Sebastian knallet til i juniorklassen med ny temposykkel og så utrolig bra ut. Syklet bra og var sånn passe fornøyd selv. Løypa var småkupert og det var sidevind. Litt tung vei ut til vending men mye bedre og morsommere å sykle tilbake.

Vinneren var svenske Hampus Anderberg på sterke 13:14. Sebastian syklet inn 1:39 bak vinneren, som også vant NC1. 78 mann til start.

Lørdag morgen var det klart for gateritt. Mye folk, startlistene var enda fullere nå enn på fredagens tempo. Litt trange gater og mye høyere fart.

I klassen for M13-14 hadde det blitt kjørt veldig fort så alt lå klart til mye action da M15-16 sto på startstreken, og action skulle det bli. Når masterbilen slapp etter en rolig runde på 37 km/t i snitt gikk farten opp og neste runde ble kjørt i 44 km/t i snittfart inkludert støting. Det ble kjørt hardt umiddelbart og det var nervøst i feltet. Etter andre passering ble det trangt i inngangene til svingene og på hjulet foran Allan går en kar ned og Allan stuper over og deiser i bakken og blir kjørt på bakfra. Var litt borte men kom seg på beina, fikk festet bakhjulet, løp mot depot og var med igjen men sto av etter en runde etter litt rare klikkelyder i kneet. Rett i Røde Kors-teltet. Håkon Jorde og Victor Gomez fikk gjøre jobben men Victor ble også hindret av velten og kom litt bakpå. Ikke lett å kjøre inn det første feltet som holdt høy fart og aktiv støting på hver runde. Både Victor og Håkon ble etterhvert tatt ut av rittet og det ble kun 35 som fikk fullføre. Litt stang ut på våre gutter med andre ord.

Sebastian Kiese og Lars Ottar Jorde var klare for action i juniorklassen. Lars Ottar kunne ikke stille på fredag men var klar for de to siste rittene.

Farten var høy her også og det var knallhard kjøring hele tiden. Mot slutten ble det litt for tøft og Lars Ottar ble tatt ut. Sebastian klamret seg fast enda et stykke men ble tatt ut noe senere. Neste gang kjører dem helt inn, garantert.

Søndag var det fellesstart og lengre løyper. Juniorene skulle sykle ca 104 km og Sebastian klokket en snittfart på 40 km/t. Det ble en superfin plassering og mye bra kjøring. Lars Ottar falt av 15 km før mål og fikk en litt tyngre avslutning.

I klassen M15-16 var det trangt og mye uro. Tre kjappe velt etter start satte vel litt preg på det. Håkon Jorde måtte fikse litt på sykkelen sin etter en krasj og mistet mye tid. Håkon kjørte uansett bra etterpå og hang fint med. Håkon Grude og Victor falt etterhvert av feltet og fikk en lang vei til mål. Rett før mål ble det nok en stygg velt. En lang nedoverbakke og inn i en tøff sving gjorde at flere gikk overende og det ble en del skader og flere slo hodene sine veldig hardt. Det ble litt klabb og babb men helt til slutt var det Asker CK som tok gull og sølv. Håkon Aalrust hadde fått et godt forsprang og holdt helt inn.

Senior og Eliteklassen

Fredag: Halvor, Ola og Sindre startet. Halvor med en solid 3.plass. Ola og Sindre imponerte også, med henholdsvis 22. og 20.plass (av 64). Sterkt kjørt av alle.

Lørdag: Seniorene skulle kjøre 60min + 3 runder. Her startet Ola, Sindre og Thomas Rem. Gutta kjørte bra, mye aktiv kjøring. Sindre lå i front av feltet store deler av rittet, men ble dratt ned i en massevelt bare tre runder før mål. Ola og Thomas fullførte på 36. og 50. plass.

Søndag var det fellesstart. Halvor, Thomas, Ola og Sindre startet. Sistnevnte ganske preget av “asfalteksem”. Etter at masterbilen slapp ble det satt fart, og det ble støtet en del i front. Ingen brudd fikk gå, Lillehammer, Kristiansand og TVK kontrollerte. Mot slutten ble kjørt veldig hardt. Lillehammer, Kristiansand og TVK kjørte opptrekkstog i utforbakkene i godt over 80km/t. Mange farlige situasjoner, inkludert en alvorlig massevelt. Heldigvis gikk ingen av våre menn ned denne gangen. Thomas og Sindre kjørte bra opp de siste bakkene før mål, og kjørte inn veldig gode plasseringer. Halvor måtte dessverre stå av underveis. Sindre ble 21, Thomas 39 og Ola 63.