Nordisk mesterskap på Skullerud i august

Oslo Terrengsykkelfestival blir enda mer sportslig attraktiv: Runebanerittet lørdag 21. august blir Nordisk mesterskap.

Toppbilde: Oda LaForce var Norges beste kvinnelige terrengsyklist i juniorklassen i 2020 – her fotografert under Oslo Terrengsykkelfestival. Nå kan hun konkurrere om nordisk tittel på hjemmebane i 2021.
Foto © Tobias Strøm

Det er junior, senior og alle Mastersklassene som nå får mulighet til å sykle for en internasjonal mestertittel i konkurranse med de beste fra de andre nordiske landene og Baltikum. Samtidig blir UCI-rittet som mesterskapet går inn i oppgradert fra kategori 2 til 1.

IF Frøy har arrangert rundbaneritt i Østmarka i 30 år, og har hatt internasjonale konkurranser der i 20 av dem. Klubben arrangerte NM i rundbane i 1995, 2005 og 2015, og stod for nordisk mesterskap i Masters landevei i 2018. Blant deltakerne i tidligere ritt på Skullerud er Gunn-Rita Dahle Flesjå, som har vunnet OL-gull og en lang rekke VM-titler.

Sykkelmat til et sulteforet Oslo

– Oslo er sulteforet på internasjonale idrettskonkurranser etter et år hvor det meste er blitt avlyst. Med Nordisk mesterskap inkludert i Oslo Terrengsykkelfestival så sent på sommeren kan vi invitere til en enda større idrettsfest i flotte og moderne rittraséer på Skullerud. Det blir også et publikumsvennlig ritt med gode muligheter til å se deltakerne ofte, forteller rittansvarlig Jørn Michalsen i IF Frøy.

Han legger til at i og med Nordisk går inn i ritt klubben har arrangert i flere tiår, vil det ikke bety noen ekstra belastning på stiene i Østmarka.

– IF Frøy er opptatt av bærekraftig bruk av marka, og dette er en løsning som gir idrettsbyen Oslo en attraktiv internasjonal idrettskonkurranse, samtidig som det ikke betyr økt belastning sier han.

Inspirasjon til klubbens utøvere

Også leder Morten Winsnes ser fram til Oslo Terrengsykkelfestival:

JanOddvarcolore2020rev (1)
Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes

– Dette blir spennende, og jeg er glad for tilliten Norges Cykleforbund gir oss når de har spurt om vi vil arrangere Nordisk. Samtidig bør dette være en ekstra inspirasjon får klubbens mange dyktige utøvere om å satse ekstra i 2021, sier han.

Glede i Norges Cykleforbund

Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes gleder seg til et internasjonalt mesterskap i rundbane i Norge:

– Norges Cykleforbund er glad for at vi kan invitere de beste terrengsyklistene i Norden til Oslo. Vi ønsker å styrke samarbeidet mellom de nordiske sykkelforbundene, og er fornøyd med at vi nå også har inkludert de baltiske landene, sier han.

Tord Bern Hansen, som er leder for det nordiske MTB-utvalget er også tilfreds:

– Kombinasjonen av dyktige arrangører, høy UCI-status og god plassering i kalenderen er viktig. Oslo Terrengsykkelfestival tilfredsstiller disse kriteriene. Her har vi en arrangør med erfaring fra NM og Norgescup nesten så lenge terrengsykkelsporten har eksistert i Norge, sier han.