NM-fellesstart med Frøy-Bianchi i alle brudd

Først gikk Phan Åge Haugård i det første bruddet. Så fulgte Kristian Forbord opp i det andre. Da tredje brudd gikk, var Henrik Evensen med. Og til slutt var Oddbjørn Klomsten Andersen en av to som klinket til og skapte det avgjørende rykket.

Toppbilde: Henrik Evensen fikk vist kjørestyrke og talent for hele sykkel-Norge da han var meget aktiv i en seksmannsbrudd under fellesstarten i NM
Foto © Jørn Michalsen

Oddbjørn
Oddbjørn Klomsten Andersen tok en sterk 9. plass i NM. Her vinner han spurten i firemannsgruppen han lå i inn til mål.
Foto © Jørn Michalsen

Joda, rytterne fra Frøy-Bianchi bidro sterkt til å skape en spennende og innholdsrik NM-fellesstart på Eidsvoll søndag. Laget bemerket seg med sterk og offensiv kjøring.

Til slutt ble Oddbjørn Klomsten Andersen nummer ti og Trond Håkon Trondsen nummer 18 i det sterke feltet.

Historisk NM

NM gikk i en vel to mil langt rundløype som ble kjørt åtte ganger, med start og mål på historisk grunn ved Eidsvollsbygningen.

Gutta fra Frøy-Bianchi hadde bestemt seg for å kjøre offensivt, og det gjorde de til gangs. De var med i alle brudd, og viste at laget må regnes med i toppen. Ikke minst er det positivt at rytterne stadig blir bedre som lag. Det ga rytterne også uttrykk for etter at konkurranse var over

At rytterne lå i brudd og langt framme i hovedfeltet, profilerte både laget og IF Frøy på en positiv måte. TV-bildene fra rittet gikk landet rundt søndag ettermiddag.

Bruddet som kunne gått helt inn
Henrik
Andreårssenior Henrik Evensen fra Frøy-Bianchi leder NM-fellesstarten når løpet er litt over halvkjørt.
Foto © Jørn Michalsen

Da rittet var vel halvkjørt, gikk et seksmannsbrudd som lenge så ut til å ha muligheter til å gå inn.  Med der var Henrik Evensen fra Frøy-Bianchi. Han kjørte meget bra, og bidro til høy puls blant familie og tilhengere rundt løypa. Henriks kjøring her ble garantert lagt merke til, og spesielt hyggelig var det at Henrik som er fra Eidsvoll gjorde det så bra på hjemmebane.

Oddbjørn tråkket til

Med under to av åtte runder igjen var det likevel slutt for bruddet. Det tok likevel ikke lang tid før nye ryttere var i gang, og her var Oddbjørn Klomsten Andersen fra Frøy-Bianchi den som startet showet. Dessverre var han ikke helt med da bruddet sprakk i to en drøy mil før mål 9. plass i NM er likevel mer enn godkjent for Oddbjørn.

Mer enn godkjent var også innsatsen til laget. Det kjører bedre enn noen gang, og har hatt meget stor fremgang denne sesongen. Mange kan være godt fornøyd med NM. Det gjelder for eksempel Trond Håkon Trondsen, som lå langt framme i hovedfeltet gjennom hele rittet, og endte som nummer 15.

Fornøyd Carl Erik

– Et godt mesterskap for oss, er konklusjonen til sportsdirektør Carl Erik Pedersen etter at NM-uka på Eidsvoll er avsluttet.

– Vi har prioritert et godt konkurransetilbud med gode og harde internasjonale ritt. Det gir resultater, konstaterer Carl Erik

PS: Frøy-deltakerne i fellesstarten var veldig glad for mye støtte fra klubbmedlemmer rundt om i løypa. De fikk en fin sykkeldag på Romerike.

Phan
Phan Åge Haugård var med i bruddet som åpnet showet under fellesstarten i NM.
Foto © Jørn Michsalsen

Relatert innhold