|

Martin, Oda og Sondre på landslag

Martin Farstadvoll er tatt ut på Word Cup-landslaget i terreng. Her i aksjon under NM i kortbane i fjor – der de ble gull. Foto: Jan Aasgaard

Norges Cykleforbund har tatt ut landslagene for 2023-sesongen. Martin Farstadvoll, Oda LaForce og Sondre Rokke er blant de som er tatt ut.

Oda LaForce og Sondre Rokke ble begge norske mestre for juniorer i 2021. Her er de i mestertrøyene under klubbmesterskapet samme år.

Martin er første års senior, men hadde så gode resultater i fjor at han går rett inn på World Cup-landslaget. Til sammen er sju syklister med på dette landslaget. De andre er Erik Hægstad, Knut Røhme, Mats Tubaas Glende, Ole Sigurd Rekdahl, Emil Hasund Eid og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen.

Oda LaForce og Sondre Rokke er begge med på utviklingslandslaget U23. Oda og Sondre gjennomførte i 2022 sin første sesong som seniorer og fikk merke nivåforskjellen fra junior. I tillegg preget skader endel av sesongen. De presterte likevel så godt at landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter og hans team vil ha han med videre.

2023-sesongen består av mange sportslige utfordringer, med VM i Glasgow i begynnelsen av august som høydepunkt. Det er lov å håpe på flere frøyere på startstreken i Skottland. Før det er det blant annet Nordisk mesterskap i Göteborg 21. mai og NM i Trondheim helga etter.

IF Frøy har flere ryttere som er nære landslag. I forbindelse med uttaket presiserer landslagsledelsen at flere som ikke er tatt med nå er aktuelle for landslag og mesterskap senere.

Les sak på sykling.no om uttak, kriterier og planer her.