Lanserer fellesopplegg fram mot Birken

Mange frøyere vil sykle Birken den siste helgen i august, og mange ønsker å ha et felles opplegg både før rittet og under selve arrangementet. De får ønskene sine oppfylt.

Toppbilde: Birkebeinerrittet kan by på varierte forhold, men gode forberedelser gjør at du kan mestre det meste.

Dagfinn
Dagfinn Bang-Johansen er primus motor bak fellessatsingen i Frøy mot Birkebeinerrittet.

Onsdag 15. april klokken 19.00 trommer primus motor Dagfinn Bang-Johansen sammen til et planleggingsmøte. Spørreundersøkelsen Frøy nettopp har gjennomført, viser at mange kan tenke seg et felles opplegg før Birken.

Vanligvis sykler mer enn hundre frøyere Birken, og målsetningen er at opplegget som nå lanseres skal sørge for at enda flere blir med.

Bunnsolid opplegg

– Basert på rytternes individuelle mål, vil vi prøve å samle de som er på jevne nivå og oppfordre til å trene sammen. Vi ser på aktuelle satsingsritt, så vi kan kjøre sammen. Vi har mulighet til å få til felles logistikk og langing på selve Birken. Forholdene har aldri ligget bedre til rette for et bunnsolid opplegg, sier Dagfinn.

– På møtet onsdag 15. april Her vil vi gå gjennom en del tanker og refleksjoner, som baserer seg på de grepene jeg selv har brukt for å oppnå mine mål … Møtet vil ta for seg følgende elementer: Treningsopplegg + Teknisk + Diverse (oppkjøring/opplading/ernæring/raceplan) + Logistikk. Det blir åpning for spørsmål, diskusjon og endring i planene. Ingenting er spikret.

Ni ganger i Birken

Dagfinn Bang-Johansen har kjørt Birken ni ganger. Syklet i 2014 på 2:54 – et mål han har jobbet mot i 5 år. Han har syklet i mer enn 25 år, men vokste opp med langrenn som primæridrett. Han er opptatt av trening og de elementene som har størst betydning for å lykkes.

Det viktigste i forbindelse med all idrett, mener han, handler om å komme trygt hjem til kone og barn og å oppnå en balanse mellom familieliv og små og store prestasjoner.

Åpen for alle

Selv om initiativtakeren sykler Birken raskt, er det viktig å presisere at Birken-opplegget er åpent for alle, uavhengig av tidsmål og andre ambisjoner. Det er på ingen måte nødvendig å være med på alle fellestreningene. Det er fullt muligå koble seg på opplegget når det måtte passer – for eksempel etter Styrkeprøven for dem som har dette rittet som vårens mål.

Uansett vil det være en god idé å være med på møtet onsdag klokken 19.00. Det holdes i Strandgaten 19 ved Jernbanetorget. Trykk på ringeklokka det står Training på.