Klar for landeveidebut med splitter nye sykler

I hele vinter har Tumzghi, Filmor og Henok deltatt på Frøys innetreninger på SATS Hellerud. Nå er de klare for å debutere ute – på splitter nye landeveissykler.

Toppbilde: Tumzghi, Filmor og Henok (med Frøy-capser) er stolte mottakere av landeveissykler. Med på bildet er også An Ichang UU (til venstre), Jonas Strømberg og Mateuz Czermark fra Sørensen sykler, samt Frøy-leder Jørn Michalsen-
Foto © Kim A.Eliassen

Sykler_Eritrea_liste
Tirsdag 3. mai er Tumzghi, Filmor og Henok klare for utendørstrening med Frøy
Foto © Kim A. Eliassen

De tre spreke karene er flyktninger fra Eritrea som har fått fast opphold i Oslo. De er alle interessert i sykling, og Frøy fikk rundt juletider en henvendelse om klubben hadde mulighet til å gi dem et treningstilbud. De har fått trene inne i vinter, og de har også fått klubbtøy til å trene i.’

Midler fra Norges Idrettsforbund

Klubben fikk i vår midler fra Norges Idrettsforbunds flyktningefond til kjøp av sykler og annet nødvendig sykkelutstyr. Takket være sponsing både fra Sørensen sykler og Trek-importør Foss, rakk midlene både til sykler, hjelmer, pedaler, låser og ekstra slanger.

Mandag 2. mai ble syklene overlevert, og tirsdag 3. mai er de klare for sin første Frøy-trening. Kveldens fadder Lene Østberg og Arne Hanssen møter dem på Skullerud, og sykler sammen med de tre til Hvervenbukta.

Frøy er åpen for alle

– Frøy er en klubb som skal være åpen for alle, og det er viktig og riktig at vi sier ja til flyktinger som ønsker å benytte seg av vårt tilbud. Dette er positive karer som ønsker å integrere seg i det norske samfunnet, og jeg er glad for at de nå er i gang med å trene også ute, sier leder Jørn Michalsen i Frøy.

Han legger ikke skjul på at språkproblemer og kulturforskjeller gir noen utfordringer, ikke minst i trafikken. Det er derfor viktig med grundig opplæring – som alle som er nye på Frøys landeveistreninger får.

Tre stolte frøyere

– Jeg håper alle gir Tumzghi, Filmor og Henok like god mottakelse ute som de har fått hjemme. De er alle tre stolte av å være frøyere, og ønsker å bidra i klubben. Lørdag var de med da Frøy var medarrangør av Syklingens dag på Haraløkka, og 11. mai er de en del av arrangørstaben under Kalas Cup på Skullerud, forteller Jørn Michalsen.

Vi ønsker Tumzghi, Filmor og Henok lykke til med syklingen i Frøy.