|

Ivrige terrengtrenere fikk gode råd av landslags-Eddy

Eddy Knudsen Storsæter (i blått NCF-tøy midt på bildet) koste seg i møte med trenere og ledere fra IF Frøys terrenggrupper.

MIdt på 90-tallet hadde Eddy Knuden Storsæter sin første jobb som terrengsykkeltrener – i IF Frøy. Nå har han vært landslagssjef i mange år. Tirsdag 11. april ga ha tips og råd til dagens trenere og ledere i klubbens terrenggrupper.

Nesten 30 deltagere hadde funnet veien til vårmøte for terrenggruppene. De fikk høre en landslagssjef som kan mye om grenen, og som sammen med Hans Falk på landeveissiden har utarbeidet en utviklingsplan for unge syklister.

Et nøkkelord for planen er allsidighet. Eddy var opptatt av at barn og unge burde være i aktivitet også utenom sykkeltrening. Egen lek på sykkel ble trukket fram som nyttig. Det samme var deltakelse i andre idretter. Langrenn om vinteren er spesielt gunstig.

Tren teknikk
Eddy presiserte at trening med sykkelteknikk er spesielt viktig i barne- og ungdomsårene. Her kan jenter og gutter lære seg å sykle i terrenget når kroppen er mottakelig for slik trening. Harde fysiske økter kan komme senere,

Treningen på sykkel bør ta mer og mer over for de utøverne som satser på å bli best mulig etter hvert som de blir eldre. Eddy mente at Norge hadde veldig mange gode resultater på internasjonalt nivå, og at det i stor grad skyldes godt arbeid i klubbene.

Avhengig av klubbene
– Vi som driver med toppidrett er helt avhengig av at IF Frøy og andre klubber gjør en god jobb. Det skaper grunnlaget for å utvikle seg til toppnivå. Samtidig er det enda viktigere at klubbene har et tilbud til alle de som bare ønsker å ha det gøy med sykkelen. Det er her klubbens samfunnsoppdrag ligger, sa han.

Etter landslagssjefens foredrag fikk trenerne og lederne en gjennomgang av kommende sesong. Treningsplanene er klare, og det samme er sportslige planer for alle gruppene. Disse vil bli publisert på froy.no om kort tid.

Møtet var en fin start for sesongen som nå starter. De første terrenggruppene har treninger alt denne uken. Vi ønsker lykke til med sesongen.

NCFs utviklingsplan for yngre utøvere finnes her.