Hva skjedde med Øyvind?””

Faren til Øyvind Bjerkli er opptatt av hva som skjedde da sønnen omkom i en ulykke under Farrisrunden 16. juni i fjor. Fredag skrev han om dette i Østlandsposten.

Toppbilde: Slik så Øyvind Bjerklis sykkel ut etter ulykken 16. juni i fjor. Bildet er utlånt av hans far Steinar Bjerkli. Hans oppfordring til alle er å bruke hjelm på alle sykkelturer.

Frøy-rytteren Øyvind Bjerkli mistet livet da han var utsatt for en ulykke under Farrisrunden ved Larvik i fjor. Etterforskningen har ikke avdekket hundre prosent hva som skjedde, og det er ikke funnet andre personer som på en eller annen måte er involvert i ulykken.

Steinar Bjerkli er naturlig nok opptatt av hva som er årsaken til at sønnen døde. Øyvind var en rutinert rytter, og det er vanskelig å se hva som skal ha gjort at ulykken fikk et så kritisk utfall. Ingenting tyder på det var tekniske feil ved saken.

Fredag hadde Steinar et innlegg i Østlands-Posten, som er lokalavisa i Larvik. Han etterlyser vitner til ulykken. Hans budskap er ellers at både arrangører av ritt og rytterne må være opptatt av sikkerhet. Det er viktigere å unngå ulykker enn å spare noen få sekunder.

Bildet til artikkelen viser Øyvinds sykkel etter ulykken.