Gull, sølv og bronse i Masters-NM terreng

Frøys terrengryttere sikret seg tre medaljer i Masters-NM på Grønmo lørdag. Mastersmesterskapet var en del av resten av NM klubben arrangerte.

Toppbilde: Trude Elde koste seg i NM-løypa lørdag. Belønningen ble gull og mestertrøye
Foto © Håkon Dreyer

trude_mariama
Frøys medaljevinnere i kvinneklassene, Trude Elde og Mariama Jammeh.

Trude Elde gikk til topps i klassen 35–39 år. Mariama Jammeh ble nummer to i klassen kvinner 45–49 år, bak fjorårets verdensmester Tone Kristin Larsen.

Fortjent medalje

Få fortjente gullmedaljen mer enn Trude. Hun har vært en av de viktigste personene i arbeidet med å få etablert den nye VM-løypa.

At hun kunne krone jobben med mesterskapstrøye lørdag, var veldig hyggelig. Trude selv var da også særdeles fornøyd med NM-gullet.

Thomas nummer tre

I herreklassen var det flere gode resultater. Thomas Færgestad var ikke fornøyd med egen prestasjon i NM-løypa, men sikret seg likevel bronsemedalje i den store klassen 45–49 år. I denne klassen ble Ketil LaForce nummer fem og Øyvin Wormnæs nummer ni

Av øvrige gode resultater nevner vi at Dagfinn Bang-Johansen ble nummer fire i menn 35-39, Tor Strøm tok femteplassen og Morten Forland ble nummer åtte i menn 40–44 år

Henriette er tilbake

Henriette Handal var tilbake i NM etter skade de siste ukene. Hun syklet både rundbanerittet og sprinten, uten å oppgå de helt store resultatene.

I rundbanerittet måtte Henriette bryte alt etter få hundre meter på grunn av tekniske problemer etter en kollisjon. I tempo røk hun ut i kvartfinalen. Henriette fikk likevel vist at hun fortsatt er rask, og satser for fullt på å komme tilbake helt i toppen.

Reddet Gunn-Ritas kongepokal

Roses  må også at fem Frøy-kvinner stilte opp i eliteklassen for å sikre at det ble 15 deltakere der. Det er kravet for a kongepokalen skal deles ut. Blant de fem var også Hanne Eldby og Ann-Kristin Tøftum, som resten av NM-helgen jobbet dugnad i serveringsteltet. Siw Ellen Greve og Nina Malme Guldbrandsen tok også utfordringen.

Det gjorde også Martine Stenbro. Hun var opprinnelig påmeldt i yngste Mastersklasse, men ofret en god plassering der for å sykle i eliten.Martine ble tatt ut en runde før mål, og endte som nummer ni.

Alle rundbaneresultatene finnes via lenke til høyre.

Thomas pall
Thomas Færestad på seierspallen etter tredjeplassen i sin klasse

Relatert innhold