Gull. Gull. Gull. Sølv. Bronse.

Ikke rart det var jubel i Frøy-leiren etter NM i Masters fellesstart søndag: Gull til Jan Bodin. Gull til Wenche Madsen Eriksson. Gull til Sidsel Grøndalen. Sølv til Trine Hansen. Bronse til Linda Evensen.

Toppbilde: Fornøyde medaljevinnere fra Frøy. Fra venstre Trine Hansen, Jan Bodin, Wenche Madsen Eriksson, Sidsel Grøndalen og Linda Evensen.
Foto © Jørn Michalsen

Terje_Ketil_HansPetter
Terje Hullstein, Ketil Ervik og Hans Petter Kiese la seg pent samlet da de oppdaget fotografen i en av løypas tøffeste stigninger.Foto © Jørn Michalsen

Når vi så tar med at Masters-NM var en del av Tour de Hallingdal der Sebastian Kiese vant juniorklassen, Oddbjørn Klomsten Andersen ble nummer to i seniorklassen og vant klatretrøya, mens Terje Hullstein, Christin Becker og Trine Hansen tok seieren sammenlagt i Masters-klassene i Tour de Hallingdal, ble helga bare gøy for Frøy.

Arrangør i siste liten

Norges Cykleforbund hadde problemer med å finne arrangør til årets Masters-NM på landevei. Løsningen ble at rittene ble lagt inn i eksisterende arrangement, og fellesstarten ble satt opp som siste del av Tour de Hallingdal. Løypa er hard med masse stigning, og er 10 mil lang, med unntak av de eldste klassene, som slapp med 75 kilometer.

Gledelige mange frøyere stilte på startstreken for å forsvare posisjonen som beste klubb fra fjorårets NM på hjemmebane. Det er viktig også for sikre at sammenlagtseieren i Masterscupen også i år havner i Frøy.

Suveren Wenche
Wenche
Wenche Madsen Eriksson kunne smile alt tidlig i NM-rittet søndag.Foto © Jørn Michalsen

Wenche Madsen Eriksson stilte på startstreken som tittelforsvarer i K 50-54, og var spent før start. Den nervøsiteten forsvant raskt, for alt i den første bakken stakk Wenche fra sine konkurrenter, og var imponerende 11 minutter foran nestemann i år.

Linda Evensen tapte spurten om sølvet og ble nummer tre, mens Anne Mette Klokkerud tok fjerdeplassen og Christin Becker ble nummer fem.

Sidsel Grøndalen var som vanlig i Norge alene i klassen K 65-69, men var godt fornøyd med rittet. Hun ville vunnet klassen K 60–64 med 40 (!) minutter, og kom inn sammen med bronsevinneren i K55-59.

Revansje for Jan

Jan Bodin tapte spurten i fjorårets NM, men tok revansje i år. Dermed har Jan i likhet med Sidsel vunnet både NM i tempo og fellesstart.

spurt thomas
Et knapt bakhjul skilte Thomas Jansen fra pallen i sin klasse i Masters-NM

Siste medaljevinner for Frøy var Trine Hansen, som måtte se seg slått av Camilla Hott i fellesstarten. Dermed ble det sølv på Trine.

Mange til VM

Dermed er det duket for en solid tropp fra Frøy under VM i Masters på Jylland i september. I tillegg til helgens NM-vinnere er Trine Hansen og Thomas Jansen klarer gjennom sine tempoprestasjoner. Og enda noen tikl har kvalifisert seg i Gran Fondo-rittet i København. Med andre ord: Det kan bli nok en god Frøy-helg.

Også mange av de andre startende frøyerne sto for gode prestasjoner søndag. Nærmest pallen var Thomas Jansen, som med sin fjerdeplass bare var en tapt spurtduell unna bronsen.

Nærmer seg sammenlagt-pokalen

Resultatene i Masters-NM og i Tour de Hallingdal bringer Frøy et langt steg nærmere sammenlagtseieren i Masterscupen – for tredje år på rad. Før sist ukes ritt ledet Frøy med 10.000 poeng på våre venner Rye.

Sebastian
Sebastian Kiese vant juniorklassen sammenlagt etter fire ritt i Tour de Hallingdal.Foto © Jørn Michalsen

Uten å finregne på resultatene kan vi slå fast at den avstanden ikke er blitt mindre nå.

Også eliteritt

Tour de Hallingdal er også et ritt for eliteryttere. Her vant Ola Jorde. som sykler for Hero, men som fortsatt også er Frøy-medlem, sammenlagt, ett sekund for Frøy-Bianchis Oddbjørn Klomsten Andersen.

Sebastian Kiese vant juniorklassen, og tok en imponerende 8. plass totalt i søndagens avslutningsritt. Veldig bra kjørt.

Frøy, Frøy, Frøy

Og om du lurer på hvem som ble beste klubb i Masters-NM, er det bare å sitere Trine Hansen:

«Frøy, Frøy, Frøy!»

Jon_Oddbjørn
Jon Breivold ligger foran Oddbjørn Klomsten Andersen akkurat her, men i sammendraget var Oddbjørn best med andreplass total og seier i kampen om klatretrrøya.Foto © Jørn Michalsen

Relatert innhold