Frøy-toget styrte Norgescupen

Frøy og Frøy-Trek markerte seg sterkt under Norgescuprittet på landevei i helgen. Laget lå i front med mange ryttere i store deler av rittet. Det ga blant annet flotte bilder av laget i Maridalen i Oslo.

eivind
FroytrekNCOslo3

Slagplanen gikk ut på å sitte i front, vise frem trøya på hjemmebane og kontrollere rittet ved å kjøre jevnt hardt. Jonas Orset og Sigurd Nesset skulle prøve komme i brudd mot slutten av rittet.

Frøy-TREK og Frøy elitegutta gjorde en kjempeinnsats med å nekte brudd å gå jevn kjøring i front. Med en drøy time igjen økte spenningsnivået da Gabriel ”Gabba” Rasch (Française Des Jeux-BigMat), støtet fra feltet med noen andre ryttere. Våre ryttere gjorde en siste innsats for å ta igjen bruddet, og med hjelp fra et par andre lag ble bruddet tatt igjen et par runder før mål.

Aktiv kjøring

Det var svært aktiv kjøring de siste rundene og feltet ble mindre og mindre for hver runde. Til slutt var det knappe 50 mann som skulle gjøre opp om seieren i en spurt. Vi satt der med Tord Sundhagen, Jonas og Sigurd (Team Frøy-TREK) og Adrian Hallgren (Frøy elite). En kaotisk avslutning gjorde at rytterne ikke klarte å komme helt i rett posisjon på slutten. Det ble likevel solide plasseringer med Sigurd (11. plass), Tord (17. plass), Adrian (22. plass) og Jonas (31. plass).

Resten av laget brukte mye krefter underveis og fikk en meget bra gjennomkjøring før NM, som starter i Bergen i helgen. De jobbet godt, tok ansvar, dirigerte og holdt farten oppe i feltet. I følgebilen var det en fornøyd sportsdirektør Carl Erik Pedersen som gang etter gang fikk melding over rittradio at i front av feltet lå 10 ryttere fra Frøy-Trek.

Bakketempo

Søndag var det duket for individuell tempo opp Grefsenkollen. Rittet ble vunnet av Sondre Enger Holst på 8:35, som må sies å være ganske brukbart.

Bestemann for Frøy-Trek ble Morten Sandvik på 10. plass på tiden 9:02. Han er på gang etter sitt doble kragebeinsbrudd tidligere i sesongen. Morten ble tett fulgt av Sigurd Nesset (9:06), som fortsetter sin solide kjøring.

Her ligger resultatene fra Norgescup landevei .

Her ligger resultatene fra bakketempoen

.