|

Frøyere med i Norgescup og UCI-ritt landevei

Unggutta fra IF Frøy satt godt i feltet under Norgescupen sist helg. Foto: Espen Hillmann

Flere unge Frøy-syklister deltok i landeveisritt sist helg. Blant dem var Yoel Medhanie, som debuterte i Norgescupen.

IF Frøy hadde fem deltakere i Norgescupen fellesstart i regi av Glåmdal,  Yoel Medhanie, Sebastian Larsen, Aleksander Nilsen, Sondre Rokke og Jesper Røn. De fire siste er kjente fra resultatlistene på utallige terrengsykkelritt i mange år.

Gutta kjørte sikkert og godt og satt fint med i hovedfeltet hele rittet. Planen var å sitte samlet og kjøre sammen, noe de klarte. Dessverre fikk Yoel en punktering og Jesper problem med giret.

Løypa gikk på trange veier med grus og det var derfor umulig å komme seg opp til feltet etter problemene, så de måtte stå av. De andre kjøre godt og endte rundt 30 plass av 95 ryttere.

Ekstra spennende var rittet for Yoel, som kom til Norge som flyktning fra Eritrea for et par år siden. Han satser hardt på landeveien, og ser fram til nye ritt.

Rittet ga god erfaring, og neste oppgave på landeveien for denne gjengen blir Uno- X Development Weekend i september. Her stiller IF Frøy sammen med Rye, Smaalenene og Bygdøy lag for Region Øst.

Sist uke fikk også Henrik Farstadvoll mulighet til å kjøre det internasjonale UCI etapperittet Baltic Chain Tour for et CCN kontinentallag.  Han gjorde sine saker bra, selv om han var uheldig med en velt på dag tre.

Mer info om rittet finner du her.

https://balticchaintour.com

Yoel Medhaine fikk en fin opplevelse i sitt første Norgescup-ritt, til tross for punktering. Foto: Marit Korsvollien