Frøy suveren vinner av Mastercupen

Da er det offisielt: IF Frøy knuste alle de 79 andre klubbene i Mastercupen på landevei. Klubben fikk 55.411 poeng, nesten 7.000 flere poeng enn Skårer SK, som kom på andreplass.

Toppbilde: Lene Østberg, Jorunn Elisabeth Ødegård og Ragnhild Vilming tok masterpoeng for Frøy under Hurdalsjøen rundt. Det bidro til at klubben stakk av med sammenlagtseieren i cupen
Foto © Jørn Michalsen
janogterje
Terje Hullstein (til venstre) og Jan Bodin vant hver sin klasse sammenlagt i Øygarden Sykkelfestival. Det var sterkt medvirkende til at Frøy vant Mastercupen sammenlagt.
Foto © Trine Hansen

Mastercupen er en samling ritt for masterklassene på landevei – det som tidligere het veteranklassene.  Alle ryttere over 30 år kan delta i masterklassene. Totalt deltok 80 klubber og mer enn 800 ryttere i cupen.

Triumfen er et direkte resultat av satsingen på å få flere ryttere til å sykle aktive ritt – Frøy Comp. Før sesongen var det ingen uttalt målsetning å gå til topps i Mastercupen. Etterhvert som resultatene tikket inn utover i sesongen, ble det klart at klubben var med å kjempe i toppen. Det inspirerte selvsagt til ekstra innsats for å sikre seieren.

Inspiratorer

– Resultatet er imponerende. Mange ryttere har bidratt til seieren i Mastercupen, og klubben har virkelig markert seg rundt om i landet.  Det er på sin plass å gi spesiell ros til Terje Hullstein og Jan Bodin. De dro i gang satsingen på Frøy Comp, og har vært inspiratorer hele sesongen, sier Jørn Michalsen, leder i Frøy.

Det er likevel klubbens mange og gode kvinnelige ryttere som har skaffet flest poeng. Stadig flere ryttere har blitt med i ritt utover i sesongen, og har sørget for resultater i toppen.

Vandrepokalnapp

– Resultatet inspirerer helt sikkert mange ryttere til å trene enda bedre og hardere neste sesong. Det er jo verd å merke seg at IF Frøy nå får ett napp i en vandrepokal som må finnes tre ganger før den vinnes til odel og eie, sier Michalsen.

Klubbens sterke posisjon i masterklassene understrekes av at IF Frøy har fire ryttere med i VM i Italia kommende helg.

Du kan se klubbresultatene, individuelle resultater og mer om Master-VM via lenkene til høyre.