Dag 5 – Tur til Italia

Tilbake på sykkel etter en god hviledag. Mange hadde ben som var litt igang etter mye sykling tidligere i uka, så pausen var nok riktig. Turen i dag gikk via Maremmacup løypa hvor vi kunne nyte den Italienske singletrack opplevelsen og ikke minst sol og varme.

Toppbilde: Vannkrig med sveitsiske venner. Litt mange nordmenn som konkurrenter:-)

Etter fem netter med lite søvn, var det ikke lettere å stå opp i dag for ungdommene og Tor. Morgenfuglen Trude står derimot opp frivillig, noe som gjør at vekkeklokka først ringer ved frokostbordet. Frokosten bestod av det samme som vanlig, italiensk skinke og en haug med nutella. I dag fikk vi også finfint besøk av Even og Stein. Når frokosten var ferdig lagde vi matpakker og pakket klar til en ny dag på sykkelen.

IMG_1914

En liten stopp for is under dagens sykkeltur i Massa Marittima. Turen ned på kul singletrack var fantastisk!

Når guidene var på plass og Even og Stein hadde fått både sykkel og utstyr, følte vi at vi endelig var klare for å gi Italienerne enda en smakebit på hvordan ekte norske syklister ser ut. I dag hadde vi fint vær og masse fine og tørre stier. Stiene var korte men veldig morsomme. På veien møtte vi noen bratte bakker fulle av steiner, men det er ikke noe problem for oss! Vi hadde også utforkjøringer, noe som ga små skrubbsår og store smil. På den nest raskeste gruppa hadde vi tre punkteringer og det viser seg at Gaute hadde litt skjøre dekk i dag. Senere hadde vi kaffe og is pause i Massa Marittima. Noen drar hjem her ifra og lar de andre holde på i førtifem minutter til.

Senere når vi kom hjem ble det bading på de tøffeste og noen timer med tid til å sole seg, med babyolje på jentene og noen av guttene. Andre har brukt mye tid på pumptracken i dag også, og fikk i dag besøk av Torbjørn. De som ikke hadde tålmodighet til å ligge stille i solsengen, dro på skattejakt. Ted og Martine viste at det var verdt det, når det dukker opp små skilpadder på veien. Som alle andre dyr Martine finner, heter også denne Per junior.

Nå følte Ragne og Maren at det var nok tid ved bassenget og fant fram el-syklene og cruisa rundt i Massa Marittima. De tømte lommeboka på coop, med red bull til Marius og iste til jentene. De gikk så videre til klesbutikken. Hjemme var det derimot vannkrig med de sveitsiske bestevennene til Torbjørn. Om ikke det var nok hadde de nok energi til å ha en fotball kamp også, som ble ganske mislykket.

Marte

Marte og Maren på sykkeltur

Nå måtte guttene vise at de var like spreke som jentene så de kaster seg på el-syklene og cruiser opp til byen. Gaute og Torbjørn skulle sette ny fartsrekord ned fra byen noe de ikke klarte. Med sine 65 km/t ble de slått av jentene med 5 km/t. De ble ganske misfornøyde, og antok at det var noe galt med sykkelen.

Når middagen kom var det forsinkelser. Maten kom sent, noe som ikke var så gøy for de slitne syklistene. Når maten først kom forsvant de sure minene fort og gode kjøttboller havnet på tallerkenene.

Og sånn helt til slutt vil vi bare nevne at Torbjørn ikke lenger er den eneste med sykkelskille!!