Byråd Guri lærte stiteknikk med Frøy-jentene

Oslos idrettsbyråd Guri Melby koste seg og imponerte da hun fikk være med Frøys stiteknikkjenter på trening i Østmarka torsdag kveld: «Stisykling er mer moro enn å stå på stand», mente hun.

Toppbilde: Tor Magnus Kolflaath diskuterer stiteknikk med idrettsbyråden – mens byrådssekretær Marit Kristine Vea foreviger det hele.
Foto © Vidar Handal

Guro6_masket
Byråden er klar for å testen utforkjøringene ved Nøklevann skole.

Guri Melby representerer partiet Venstre og er byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune – men det inkluderer også idrett og ikke minst kommunens satsing på sykkel. Frøy inviterte den byråden til trening med Frøys teknikkjenter i vinter. Hun takket umiddelbart ja.

Torsdag bød anledningen seg – og Guri og byrådssekretær Marit Kristine Vea stilte treningsklar på Haraløkka.

Stiteknikk for nybegynnere

Der fikk de et nybegynnerkurs i stiteknikk av Frøys Tor Magnus Kolflaath – og med på turen var mange av Frøys flotte teknikkjenter – og noen gutter.

– Gjestene fra byrådet hadde taket på dette, og kom seg veldig fint gjennom stiene rundt Nøklevann skole. Dette burde de gjøre mere, sa Tor Magnus Kolflaath etter treningen.

Vidar imponert over gutsen

Med på treningsøkten var også Vidar Handal, leder for terrengsyklingen i Frøy:

– Jeg ble imponert over den gutsen Guri og Marit viste ute i løypa, mange ville ha trillet forbi noen av hindrene dere passerte, sier han.

Morsom økt for idrettsbyråden

Også Guri Melby var fornøyd med kvelden, og takket for en morsom treningsøkt:

– Jeg er jo også idrettsbyråd, og vil gjerne få mest mulig kunnskap om aktiviteten i byen. Jeg er opptatt av at marka skal være for alle brukergruppene. Det var ekstra gøy å se at stisykling også er noe som passer perfekt for voksne damer, sa Guri Melby etter treningsøkta.

Lærte mer om terrengsykling

IF Frøy takker Guri og Marit Kristine for at de tok seg tid til å teste ut stisykling – og med selvsyn fikk se at bildet som skapes av at dette er sport som bare er for overivrige menn, ikke stemmer.

Klubben har fått veldig stor oppslutning fra jenter etter at vi startet med stiteknikktrening – og også under gårsdagens trening kom det nye jenter som ville teste ut hva dette er. I øyeblikket har Frøy ca 120 kvinnelig ryttere over 20 år – men det er plass til mange flere.

Guri-bredde
Det var en solid gjeng frøyere som møtte byråd Guri Melby og byrådssekretær Marit Kristine Vea til stiteknikktrening på Haraløkka. Guri står i grønn jakke omtrent midt på bildet, mens Marit Kristine står rett til venstre for henne med rosa jakke.Foto © Jørn Michalsen