Banesamling for jenter i Odense 8-10. februar 2019

Alle jenter 10-16 år er hjertelig velkommen!

Sportsklubben Rye og IF Frøy forsøker å gi en ekstra motivasjon til yngre jentesyklister (primært 10-16). Håpet er at flere også velger å forsøke seg på landeveissykling og at de får et godt nettverk på tvers av klubbene.

I begynnelsen av november arrangerte vi i samarbeid med Region Øst, en banesamling i Odense. Denne samlingen var så vellykket at vi velger å gjennomføre samme opplegg en gang til.

Ingen av jentene som var med i November hadde noen gang forsøkt seg på banesykling. “Nervene” satt derfor utenfor kroppen på alle jentene før start. De fikk veldig kyndig veiledning av May Britt Våland som er tidligere toppsyklist. Når jentene kom på banen virket de trygge og vi hadde kun et par ørsmå uhell gjennom hele helgen. Siste dag var de kommet seg såpass at de konkurrerte med jentegruppen til NCF som blant annet besto av noen juniorlandslagsjenter og enkelte fra Team Hitec. Læringskurven var bratt og mestringsfølelsen stor.

Vi tror at samling utenfor kjent territorium er den beste måten å bygge samhold og mestring. Selv om jentene forrige gang var i alderen 11-15 (+ en søster på 9), så hang hele gjengen sammen gjennom helgen og hadde det veldig gøy sammen. Gjengangeren etter forrige samling var at alle ville tilbake umiddelbart. Samtlige av jentene fra forrige gang holder kontakt nå via sosiale medier.

Vi gjennomfører derfor en ny banesamling for jenter i Odense i Danmark andre helgen i februar. Dette er helgen før vinterferien. Vi har også fått med May Britt Våland til å trene jentene. Ingen forkunnskaper i banesykling er nødvendig. Det eneste som kreves er at man har syklet litt enten på landevei eller i terreng. Sykler lånes på banen.

Kanskje kommer det noen danske jenter fra de aldersbestemte klassene for å møte de norske jentene i uhøytidelig konkurranse denne helgen?

Dette er et veldig bra tilbud! Henriette og jeg (Torbjørn) hadde gjerne sett at flere jenter fra Frøy ville ha satt av denne helgen sammen med oss i Odense. Klubben har lovet å bidra økonomisk, slik at det ikke blir noen særlig egenandel på deltagerne. Nærmere opplysninger om opplegget finner dere på: https://www.sykling.no/article/banesamling-for-jenter-i-odense-8-10-februar-2019

banesykling01

Mvh

Torbjørn Stokke
IF Frøy

Relatert innhold