Årsberetning terreng ungdom 2015

2015 er andre året vi har kjørt et helt eget opplegg kun for ungdom 13–18 år. Gruppa har bestått av ca. 40 ungdommer. Noen er svært rutinerte syklister som sykler Norgescup og UB-cup på høyt nivå og andre er ikke fullt så drevne med terrengsykling

Ungdomsgruppa_tur
Ungdomsgruppa på tur.

Vi har totalt fire grupper, der tre av gruppene besto av konkurransesyklistene og den siste gruppen av dem som er mer opptatt av turen og mosjonen enn det å prestere på ritt. Turgruppa trener fast to ganger i uken gjennom hele sommersesongen. De tre øvrige gruppene har tre faste treninger i uken gjennom sommeren, samt tre økter i uken gjennom hele vintersesongen. På treningene settes det søkelys både på fart, teknikk og styrke, for ikke å snakke om å beholde et godt sosialt miljø hvor man fremmer gode treningsrutiner.

Ungdomsgruppa kan vise til flere bra resultater i år både i UB-cup og i NC. Vi har kandidater påzsammenlagtlisten i jenter 13 med tredjeplass til Helena Nyhus, Henriette Götz i J14 på en fin fjerde plass og flere gode plasseringer i jenter junior til Maria Dammen.

På guttesiden må vi ta med tredjeplass G13 til Mathias Sandberg Kristiansen, Adrian Myhrvold med en fin fjerdeplass i G14 og flere bra plasseringer i G15 og menn junior.

I tillegg til de mange sterke resultater som nå er nevnt har vi også klart å samle pallplasser i maraton ritt med suveren seier i Grenserittet i klasse J17 på Maria som hun fulgte opp med en 2. plass i Birken.

Vi har også i år hatt med representanter i 80/20 Enduroserien i ungdomsgruppen, der Ted Johansen klarte en fin 6. plass sammenlagt.

Gruppa har hatt et godt treningsår med flere treningssamlinger noe som viktig både sportslig og sosialt.

Vi har hatt følgende samlinger:

Slettestrand 19.-22. mars
Mere enn 20 ungdommer deltok på årets første samling i Slettestrand Danmark. Vi syklet to økter om dagen på helt supre stier som går opp og ned hele tiden som ikke gir noe hvile og som raskt resulterer i melkesyre og stive ben. Vi terpet mye på teknikk og fikk kjørt noen veldig gode intervalløkter. Vi brukte også en del tid i teknikkløypa hvor det var lagt inn noen nye elementer i forhold til året før.

Dagssamling Haraløkka lørdag 18. april
Med et bra oppmøte og fint vær hadde vi dagssamling på Haraløkka med oppmøte i Friluftsbarnehagen. Vi startet med sykkelorientering for så å ha lunsj ute på langbord der det bugnet av brødskiver, pålegg og til og med kake til sultne terrengsyklister.

Dagssamling Fiskum søndag 19. april
Som en forberedelse til årets første Norgescup i Darbu, reiste vi på dagsutflukt til løypene i Fiskum for å få en gjennomkjøring. Vi fikk ypperlig guiding i de allerede kjente løypene og fikk en god gjennomkjøring før første Norgescup-ritt. Fiskum har en del andre elementer enn mange andre løyper og det var derfor veldig viktig å komme litt i modus med bygde hopp, dropp, rock gardens og doserte svinger.

Ungdomsgruppa_bil
Frøy-bilen ble brukt også til samlinger i ungdomsguppa terreng.

Hele ungdomsgjengen var med på gruppas høstsamling i fantastisk omgivelser med flott høstvær til Trysil i siste del av høstferien. Vi bodde i åttemannhytter med kort vei til Trysil Bike Arena. Med lang biltur og en helg på hytte sammen med lagkamerater blir man enda bedre kjent med hverandre og det sosiale er derfor viktig. Opplegget var at alle “hyttene” skulle lage mat selv, det ble laget handlelister og selvhusholdsprinsippet ble lagt til grunn.

Trysil Bike Arena sviktet ikke spente Frøy-ungdommer. Her var det meste av utfordringer med svært raske singeltracks, kamelpukler, hopp, dropp og doserte svinger. Strava ble benyttet flittig og i løpet av dagene ble de fleste bestetider på de forskjellige segmentene overtatt av glade frøyere. Om dere har hørt om Gullia, Sweet Dreams, Rock`n Roll, Tractor Hill, Blueberry Swing osv. så hører alt dette til i Trysil Bike Arena.

I løpet av dagene ble det lagt opp til to faste økter med sykling og vi var i bunn av dalen, langs elva, og på de høyeste topper på Trysilfjellet. Vi fikk også tid til en kveldsamling med snakk rundt tanker for 2016 og satsing videre med en avsluttende quiz. Bowling og pizza ble det også på hotellet ene kvelden.

Da søndagen kom avsluttet vi med opptil flere runder i Gullia, denne dagen endte med kragebeinsbrudd for Maria og et forstuet håndledd på Sander, noe som forteller oss at vi driver med en idrett der skader forekommer men heldigvis ikke så ofte.

På bussen og i biler hjem var det en sliten og meget fornøyd gjeng med mange nye opplevelser og inntrykk innabords som vendte tilbake til Oslo.