Årsberetning terreng senior 2015

Terreng senior er en gruppe for voksne som trener for sports- masters- og turklasser i terrengritt, og for de som bare trener.

Toppbilde: Magne Gjerde på vei opp til toppen på Storåsen. Han klarte merket i klassen 50-54 år med fire minutter.
Foto © Jørn Michalsen

Terrengtreningene var blitt spisset i 2014 med mer trykk på intensitet i terreng, med godt resultat. Dette ble videreført, men i 2015 utvidet vi tilbudet i bredden og hadde flere treningsgrupper: Nybegynnergruppe for menn, nybegynnergruppe for kvinner, grustrening, terrengintervaller med mer rittfokus og rolige terrengturer. Dette var ambisiøst, spesielt i et år med mye dårlig vær.

Gruppeoppsettet gikk likevel overaskende bra. Grustreningene var en stor suksess, og videreføres. Helgeturene viste seg å være spesielt væravhengige, og disse justeres noe til neste sesong. I praksis var det samlet nybegynnertrening.

Vått nesten hele sesongen

Vær og føreforhold var ekstremt våte gjennom nesten hele året. Vi la vekt på bærekraftig bruk av marka, og det ble derfor noen avlyste treninger og en sterkt avgrenset bruk av skogen som resultat. Mange ble i overkant godt kjent med NM-løypa på Grønmo ettersom sesongen skred frem.

Sesongens største suksess fra deltagersiden må nevnes spesielt: Birkenopplegget. Her var det med mange frøyere, og tilbakemeldingene var udelt positive. Det blir et tilsvarende opplegg neste sesong.

Sportslige resultater

Høyest henger kanskje Masters-NM-gullet til Jon Flydal. For første gang var maraton et offisielt NM, Jon Flydal var raskest av alle i M35, tok gullet, og skrev seg dermed inn i historiebøkene.

Thomas Færgestad har nok likevel vært Frøys mest imponerende terrengsyklist i 2015. Han vant sammenlagt i United Bakeries Cup, og det i den umulige klassen M40-49. Han tok bronse i NM rundbane, etter å ha sklidd rundt løypa som Bambi på isen etter et fullstendig feilslått dekkvalg. Etter NM vant han så alle rittene han stilte opp i, enten det var UB eller Masters Cup. Sammenlagt ble han nr 3 i Masters Cup.

Jon_Nina_NM-Maraton
Jon Flydal ble norsk mester i Masters maraton, mens Nina Malme Gulbrandsen tok sølv i sin klasse.

Frøy ble i 2015 beste klubb i Masters Cup, med flere gode resultater: Øyvin Wormnæs tok sin andresammenlagtseier på rad, etter å ha vært jevnt sterk gjennom hele sesongen. Martine Stenbro, Trude Elde og Nina Malme Gulbrandsen vant hver sine klasser, Mariama Jammeh og Magdalene Kwarta ble nr tre. Det skal også nevnes at Mariama tok en andreplass i UB Cup.

I Birken var det andreplasser til Maria Dammen, Liv-Janne Øvrebust og Sidsel Grøndalen. Raskest over fjellet av dem med grønn drakt var Dagfinn Bang-Johansen med tiden 2:57.

I Grenserittet var det totalt 5 klasseseiere, til Liv-Janne Øvrebust, Wenche Eriksson, Maria Dammen, Grethe Foss og Sidsel Grøndalen, og en andreplass til Miriam Sivertsen.

Øyvin Wormnæs,
leder senior terreng

Trude_2
Trude Elde inn til norsk mesterskap i Masters rundbane på Grønmo 18. juli.
Foto © Ola Morken